Υπόθεση του «Mr. Bitcoin»: Απέβαλαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου από το δικαστήριο

Οι δικαστές στο Εφετείο των Παρισίων απέβαλαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου από το δικαστήριο.

 

Οι δικαστές στο Εφετείο των Παρισίων απέβαλαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου από το δικαστήριο, τη στιγμή που εκδικάζονταν η υπόθεση του Αλεξάντερ Βίνικ ή «Mr. Bitcoin».  Η κ. Κωνσταντοπούλου ωστόσο αρνήθηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα, με αποτέλεσμα οι δικαστές να μετακινηθούν σε άλλη αίθουσα προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη.

 

Σύμφωνα με την συνήγορο του Αλεξάντερ Βίνικ, όταν ανακοινώθηκε η αποβολή της από την δικαστική αίθουσα όπου γινόταν η δίκη, εκείνη αρνήθηκε να φύγει, με αποτέλεσμα  τρεις αστυνομικοί να επιχειρήσουν να τη συλλάβουν.

 

Η τοποθέτηση της κ. Κωνσταντοπούλου

Η ίδια σε βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: «Τελικά δεν έγινε η σύλληψη αλλά το δικαστήριο άλλαξε αίθουσα και τώρα δεν μου επιτρέπουν την είσοδο», ενώ υποστήριξε πως όσα συμβαίνουν στο γαλλικό δικαστήριο είναι κυριολεκτικά αδιανόητα και πρωτοφανή.

 

Επιπλέον, άφησε αιχμές για τους κ.κ. Μητσοτάκη, Τσιάρα και Μακρόν υποστηρίζοντας ότι ο Αλεξάντερ Βίνικ βρίσκεται στο στόχαστρο τριών κυβερνήσεων και οι συγκεκριμένες διαδικασίες ακολουθούνται για να επιτύχουν την παράνομη δίωξή του.

 

 

Η υπόθεση Βίνικ

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, στις 19 Δεκεμβρίου 2019, διατάχθηκε η παράδοση του Βίνικ στη Γαλλία βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και ορίστηκε ότι μετά την περάτωση της ποινικής δίκης και την έκτιση της όποιας ποινής, θα έπρεπε να επιστραφεί στην Ελλάδα για να εκδοθεί έπειτα στις ΗΠΑ.

 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία είναι και η συνήγορός του, σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Βίνικ έκανε λόγο για ένα πολυετές «δικαστικό, διπλωματικό, διακυβερνητικό και ανθρωπιστικό σκάνδαλο».

 

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το αμερικανικό αίτημα έκδοσης, ο κατηγορούμενος Αλεξάντερ Βίνικ φέρεται να ήταν διαχειριστής πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων και οι ΗΠΑ τον κατηγορούν για ξέπλυμα 4 δισ. δολαρίων. Ο Βίνικ ωστόσο επιμένει στην αθωότητα του, καθώς υποστηρίζει πως όλα αυτά τα χρόνια ουδέποτε υπήρξε διαχειριστής ή ιδρυτής του συγκεκριμένου ανταλλακτηρίου.

 

Το Συμβούλιο Εφετών στο Παρίσι αναμένεται να κρίνει ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί και εάν ο 43χρονος Ρώσος πολίτης θα σταλεί από τη Γαλλία πίσω στην Ελλάδα για να εκδοθεί εκ νέου από εδώ στις ΗΠΑ.