5 Βιταμίνες που καταπολεμούν την κούραση.

Η έλλειψη βιταμινών μπορεί να δημιουργήσει κόπωση, ακόμη κι αν κάποιος έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ. Καταναλώνοντας τροφές που περιέχουν τις παρακάτω βιταμίνες, μπορεί κάποιος να καταπολεμήσει την κόπωση αλλά και να βρει την ενέργεια που χρειάζεται στην καθημερινότητα του.

1 Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη αντι-στρες διατηρεί την υγεία του δέρματος, το βλεννογόνο του στομάχου, της ουροδόχου κύστης, του στόματος και των πνευμόνων σας. Βοηθά επίσης στην παραγωγή των Τ κυττάρων, που βελτιώνουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

2 Σύμπλεγμα βιταμινών Β

Το σύμπλεγμα Β βοηθάει στη ρύθμιση των επιπέδων των ορμονών και το μεταβολισμό. Λαμβάνοντας βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το σώμα μπορεί να επεξεργαστεί αποτελεσματικά τα τρόφιμα και να τα μετατρέψει σε ενέργεια. Παράλληλα, οι βιταμίνες του συγκεκριμένου συμπλέγματος αυξάνουν την αντοχή και βελτιώνουν τις αποδόσεις προκαλώντας μια εικόνα γενικότερης ευεξίας. Επίσης, βελτιώνει τη διάθεσή και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την ανακούφιση από το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και την κόπωση.

3 Βιταμίνη C

Η συγκεκριμένη βιταμίνη βοηθάει στη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην καταπολέμηση των ιών. Η βιταμίνη C είναι επίσης χρήσιμη για τη σωστή απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό (η έλλειψη σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση).

4 Βιταμίνη D

Η έλλειψή της οδηγεί στην εμφάνιση του συνδρόμου της χρόνιας κόπωσης ενώ επίσης μπορεί να δημιουργήσει και υπνηλία. Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D –σύμφωνα με δημοσιευμένη έρευνα στην επιθεώρηση Clinical Sleep Medicine, οδήγησαν σε υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κάποιες μελέτες έδειξαν ότι η μειωμένη αντοχή σε αθλητικές δραστηριότητες σχετίζεται με την έλλειψη σε βιταμίνη D.

5 Βιταμίνη Ε

Η αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε περιορίζει τη βλάβη των κυττάρων από την επίθεση των ελευθέρων ριζών σε ολόκληρο το σώμα ενώ είναι απαραίτητη για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.