Hydrama Grand Hotel – Η στέγη της ιστορίας και του κάλλους. (Photos)

View Gallery 24 Photos

Η γνωριμία με την «πόλη των νερών» είναι σίγουρα μία πρόκληση για όλους όσους αναζητούν ένα τόπο που να συνδυάζει γη και ύδωρ, φυσική ομορφιά και ιστορία. Η πόλη της Δράμας βρίσκεται στην περιοχή της αρχαίας Ηδωνίδας, και η ονομασία της προέρχεται από το «Ύδραμα»-«Δύραμα» λόγω της αφθονίας των υδάτων που αναβλύζουν στην περιοχή. Περιβάλλεται από πλούσιο φυσικό κάλος, μιας και διαθέτει μεγάλη ποικιλία αντιθέσεων μεταξύ της γης και του υγρού στοιχείου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου εκτείνονται πλήθος πολιτισμικών εκδηλώσεων -τόσο εντός της πόλης όσο και στα χωριά της, και αποτελούν ένα επιπλέον λόγο για να την επισκεφθεί κανείς.

Πρόκειται για αρχιτεκτονικό 4όροφο δημιούργημα.

Η πόλη της Δράμας φημίζονταν για το έντονο εμπόριο καπνού που γινόταν στην περιοχή μεταξύ των γειτονικών πόλεων, γεγονός που αποδεικνύεται από τον αριθμό των καπναποθηκών που υπήρχαν στην περιοχή -και σώζονται μέχρι σήμερα- ενώ αποτελούν κομμάτι των αξιοθέατων της πόλης που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί. Στα κτίρια αυτά όπου γινόταν η αποθήκευση του καπνού αλλά και η μεταποίηση του, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή κατά το κτίσιμο τους, και χαίρουν αρχιτεκτονικού σεβασμού για το σύνολο της όψης τους. Πέραν όμως των παραπάνω, δέουσα προσοχή δόθηκε και στην τοποθεσία όπου κτίστηκαν, και δεν είναι άλλη από την περιοχή περιμετρικά της Αγίας Βαρβάρας. Το γεγονός αυτό σχετίζονταν με την διασφάλιση της διατήρησης της υγρασίας του καπνού, λόγω της αυξημένης υγρασίας της περιοχής που προέρχονταν από τα νερά που ανάβλυζαν στην περιοχή. Γνωστές στην πόλη της Δράμας είναι η καπναποθήκη Πορτοκάλογλου (1904), η καπναποθήκη Πρωτόπαππα (1912) και η  καπναποθήκη του Ελβετοεβραίου καπνεμπόρου Herman Spierer -διατηρητέο κτίριο του 1924, η οποία ήταν και η διασημότερη του προηγούμενου αιώνα.

Η καπναποθήκη Spierer χτίσθηκε το 1924 από τον Αυστριακό αρχιτέκτονα Konrand von Vilas για λογαριασμό του Ελβετόκαπνοβιομήχανου Herman Spierer. Λόγω της επιβλητικότητάς του κτιρίου ονομάστηκε «ουρανοξύστης Spierer», και ουσιαστικά πρόκειται για αρχιτεκτονικό 4όροφο δημιούργημα, το οποίο σήμερα στεγάζει το ξενοδοχείο 5 αστέρων «Hydrama Grand Hotel».

Το Hydrama Grand Hotel που ανακατασκεύασε ο κύριος Λεδάκης -ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης του, ήταν ένα έργο στο οποίο επενδύθηκε πολύς χρόνος και πολύ γνώση ώστε να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χαρακτήρα του κτιρίου, ενώ χρησιμοποιήθηκαν υλικά τα οποία είναι φιλικά ως προς την αρχαιολογία, ακολουθώντας αυστηρά τη νομοθεσία που προστατεύει τα διατηρητέα κτίρια.

Τα υλικά κατασκευής, η σύγχρονη αισθητική, το minimal design και τα επιβλητικά έργα τέχνης που υπάρχουν στον χώρο του ξενοδοχείου, ταιριάζουν απόλυτα  με την ιστορία του κτιρίου προσφέροντας στους επισκέπτες του μια εικόνα αρμονίας και γαλήνης.

Το φημισμένο ξενοδοχείο  διαθέτει και μια μεγάλη γκάμα χώρων και υπηρεσιών.

Στο Hydrama Grand Hotel μπορεί κάποιος να απολαύσει τη γοητεία μιας ζεστής φιλοξενίας, επιλέγοντας ανάμεσά σε μια ποικιλία χώρων για τη διαμονή του που χαρακτηρίζονται για τη μοναδική θέα και πολυτέλεια που προσφέρουν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το πολυτελές ξενοδοχείο διαθέτει δωμάτια –ειδικά σχεδιασμένα- για άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ δίνεται μεγάλη έμφαση στην εξέλιξη της φιλοξενίας κατοικίδιων ζώων, προσφέροντας πρωτοποριακά εργαλεία και υπηρεσίες.

Πέραν της διαμονής, το φημισμένο ξενοδοχείο διαθέτει και μια μεγάλη γκάμα χώρων και υπηρεσιών. Στο χώρο λειτουργεί All Day Cafe Bite Ducktail, όπου πρόκειται για έναν μοναδικό αρχιτεκτονικό χώρο με σκανδιναβική διακόσμηση και φόντο τη λίμνη όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει τον καφέ του, το ποτό του, και μπορεί να βρει και ελαφρά σνακ, δημιουργικές σαλάτες, καθώς και ξεχωριστά cocktails από φρέσκους χυμούς με αρωματικά βότανα και ποτά. Στο χώρο του Restaurant μπορεί κάποιος να απολαύσει μια μοναδική γαστρονομική ποικιλία γεύσεων που χαρακτηρίζονται από υψηλής ποιότητας αριστουργήματα, καθώς και κρασιά από εκλεκτούς αμπελώνες. Εντυπωσιακό είναι επίσης, το απόλυτα ενημερωμένο Warehouse Wine Cellar που λειτουργεί στο χώρο, με κρασιά που απέσπασαν βραβεία και διακρίσεις από παγκόσμιους Masters of Wine, ενώ δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες για ατομικές και ομαδικές ξεναγήσεις στη Wine Cellar από το εκπαιδευμένο προσωπικό του ξενοδοχείου.

Το σύνολο του ξενοδοχείου αποτελεί μέρος ενός μικρού παράδεισου χαλάρωσης, προσφέροντας γαλήνη στο σώμα και στο πνεύμα των παρευρισκόμενων.

Το Hydrama Grand Hotel διαθέτει επίσης συνεδριακές εγκαταστάσεις με αίθουσες -που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 240 παρευρισκόμενους για συνέδρια, εκδηλώσεις, δεξιώσεις και cocktail, καθώς και χώρο Spa όπου προσφέρονται υπηρεσίες ομορφιάς και χαλάρωσης από πιστοποιημένο προσωπικό. Το ενδιαφέρον κεντρίζει η ιδιαίτερη αίθουσα του τζακούζι, όπου πρόκειται για έναν χώρο χτισμένο από αλάτι Ιμαλαίων και με ειδικό μικροκλίμα και προσφέρει αποτοξίνωση, ιονισμό και πολλά άλλα οφέλη για την υγεία.

Το σύνολο του ξενοδοχείου αποτελεί μέρος ενός μικρού παράδεισου χαλάρωσης, προσφέροντας γαλήνη στο σώμα και στο πνεύμα των παρευρισκόμενων, κάνοντας την επίσκεψη του καθενός …μία μοναδική εμπειρία!

Για περισσότερες Φωτογραφίες μπείτε στο Gallery

 


Hotel | Hydrama

City | Δράμα

Address | Αγ.Βαρβάρας 11

Contact | 25210 33322

Web | hydramagrandhotel.gr

Fb | hydramagrandhotel

Insta | hydramagrandhotel