Διατροφική έρευνα: Τι μας προσφέρουν χρονικά οι τροφές.

Ερευνητές δημιούργησαν μια λίστα τροφών που προφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία. Ο δείκτης διατροφικής υγείας είναι χωρισμένος με λεπτά ζωής: 80 λεπτά ζωής προσφέρουν τροφές εάν καταναλωθούν ενώ άλλες που κόβουν έως και 74 λεπτά ζωής. Σύμφωνα με την έρευνα, ένας άνθρωπος που προσέχει την διατροφή του μπορεί να κερδίσει μέχρι και 48 λεπτά υγείας κάθε μέρα.
Η κατανάλωση λαχανικών, η γυμναστική, η προτίμηση γάλακτος  αμυγδάλου ή βρώμης μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να  γίνουν πιο φιλικοί απέναντι στην υγεία τους και τον πλανήτη κι έτσι να απολαύσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οι τροφές που «μειώνουν» το χρόνο ζωής

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Food στην οποία αναλύονται  5.853 τροφές που καταναλώνονται στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους επιστήμονες που διεξήγαγαν τη σχετική έρευνα, ένα χοτ ντογκ μπορεί να στερήσει έως και 36 λεπτά υγιούς ζωής, ενώ το κόκκινο κρέας 2 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα.

Οι τροφές που «προσθέτουν» εξτρά λεπτά ζωής

Σύμφωνα με την έρευνα, τα φρούτα προσθέτουν 11 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα, ενώ τα λαχανικά 2 λεπτά και 10 δεύτερα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το φυστικοβούτυρο μπορεί να προσθέσει 33 λεπτά τη μέρα, δηλαδή 3 φορές περισσότερο από ένα φρούτο.

Αξιοσημείωτο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι επιστήμονες πίσω από την έρευνα αυτή, εξηγούν ότι πρόκειται για μια καθαρά θεωρητική κλίμακα, με σκοπό να ωθήσει σε καλύτερες διατροφικές επιλογές και όχι σε δραστικές αλλαγές στη δίαιτα των ανθρώπων.