Αυτή είναι η πρασινογάλανη περιοχή της Κέρκυρας που θυμίζει τροπικό παράδεισο (φωτο)

Πόλος έλξης τo τουριστικό χωριό της βορειοδυτικής Κέρκυρας που σαγηνεύει με την ομορφιά του και τις αντιθέσεις των χρωμάτων που φιλοξενεί.

 

Κάτι από τροπικό τοπίο θυμίζει η Παλαιοκαστρίτσα, το τουριστικό αυτό χωριό της βορειοδυτικής Κέρκυρας που πήρε το όνομα της από το γειτονικό Αγγελόκαστρο Κέρκυρας, το παλαιότερο κάστρο του νησιού.

Η τοποθεσία σαγηνεύει με την ομορφιά της και τις αντιθέσεις των χρωμάτων που φιλοξενεί, και πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να την επισκέπτονται κάθε χρόνο, κάνοντας την έναν από τα πιο περιζήτητα σημεία του νησιού της Κέρκυρας. Σήμα κατατεθέν της…τα κρυστάλλινα νερά αλλά και τη βραχώδη ακτή της με κόλπους χωρίς άμμο.

Στην περιοχή του κόλπου της Παλαιοκαστρίτσας μπορεί κάποιος να επισκεφθεί εστιατόρια, σνακ μπαρ, ξενοδοχεία, καθώς επίσης και παραλίες κοντά στην περιοχή. Ακολουθώντας την επαρχιακή οδό που οδηγεί έξω από το χωριό, μπορεί κάποιος να επιλέξει ανάμεσα σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για την διαμονή του, ενώ μπορεί να βρει μίνι μάρκετ, πισίνες, καθώς και ενοικιαστήρια αυτοκινήτων και μηχανών, μικρότερες παραλίες και μονοπάτια που οδηγούν στο χωριό Λάκωνες.

Η ομορφιά του φυσικού τοπίου της περιοχής μαγεύει όσους αντικρίζουν το γαλανοπράσινο τοπίο. Πράσινα πεύκα και ακρογιαλιές με τις χρυσαφένιες αμμουδιές «παντρεύονται» άρτια σε ένα φυσικό τοπίο που σαγηνεύει. Όσον για τις παραλίες της, αξιοσημείωτο είναι πως η κεντρική παραλία του κόλπου της Παλαιοκαστρίτσας είχε βραβευθεί με γαλάζια σημαία.

Η περιοχή πέραν των εκπληκτικών παραλιών, διαθέτει και μονοπάτια που οδηγούν στο γειτονικό χωριό κι έχουν κριθεί κατάλληλα για πεζοπορία.

Η τοποθεσία απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, ενώ αποτελείται από δύο χερσονήσους και έξι μικρούς όρμους.

Οι επισκέπτες στην περιοχή μπορούν επίσης να επισκεφθούν το ξακουστό ιστορικό μοναστήρι της Παναγιάς της Παλαιοκαστρίτισας, που είναι χτισμένο σε έναν απόκρημνο βράχο, το οποίο ιδρύθηκε το 1225 με βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες να φυλάσσονται στο σκευοφυλάκιο του.

Μπροστά από τη Μονή στέκουν τα νησάκια Ορθόλιθος, Κολόβρι και Σκελούδι ενώ δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες που επισκέπτονται και το Αγγελόκαστρο, μια εντυπωσιακή τοποθεσία της κερκυραϊκής υπαίθρου.