«Άιφελ»: Μια ταινία για την ιστορία πίσω από τη δημιουργία του – Έρχεται σύντομα στους κινηματογράφους

Έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες, στις 28 Ιουλίου από την Rosebud.21, η ταινία «Άιφελ» σε σκηνοθεσία Martin Bourboulon.

 

Το γαλλικό σινεμά από ανέκαθεν επένδυε μεγάλα κεφάλαια προκειμένου να αναβιώσει ιστορίες που σημάδεψαν το παρελθόν και συνεχίζουν να συγκινούν, κατακτώντας επάξια την κορυφή της ευρωπαϊκής παραγωγής ταινιών.

Η ταινία «Άιφελ» προβάλει τον απαγορευμένο έρωτα της ταραχώδη ζωής του εμπνευστή του μνημείου αλλά και τις συνέπειές του, και είναι βασισμένη στα αληθινά γεγονότα πίσω από τη δημιουργία του επιβλητικού και δημοφιλή μνημείου.

 

Περίληψη

Ο διάσημος μηχανικός Γκιστάβ Άιφελ, μετά τη συμμετοχή του στο Άγαλμα της Ελευθερίας, πιέζεται από τη γαλλική κυβέρνηση να δημιουργήσει κάτι θεαματικό για την Παγκόσμια Έκθεση του 1889 στο Παρίσι, ενώ ο ίδιος θέλει απλά να σχεδιάσει το μετρό της πόλης.

Όλα όμως παίρνουν μια διαφορετική τροχιά, καθώς ο ταλαντούχος Άιφελ συναντά μια μυστηριώδη γυναίκα από το παρελθόν. Το ανομολόγητο πάθος τους θα ξυπνήσει ξανά και θα τον εμπνεύσει να αλλάξει για πάντα τον Παριζιάνικο ουρανό.

 

Στον ρόλο του θρυλικού μηχανικού, ο Romain Duris και δίπλα του η ανερχόμενη πρωταγωνίστρια της σειράς «Sex Education», Emma Mackey.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Martin Bourboulon

Σενάριο: Caroline Bongrand

Παίζουν: Romain Duris, Emma Mackey, Pierre Deladonchamps

 

Ταυτότητα

Ημερομηνία: 28 Ιουλίου 2022

Εταιρεία παραγωγής: Rosebud.21