Διακοπές στα Επτάνησα; Δες ποιες παραλίες πρέπει να επισκεφθείς οπωσδήποτε!

Τα ελληνικά νησιά ενδείκνυνται για καλοκαιρινές διακοπές και πάντα οι παραλίες τους θυμίζουν εξωτικά μέρη, είτε στο ιόνιο είτε στο αιγαίο πέλαγος. Παρόλ’ αυτά συγκεντρώσαμε τις εφτά καλύτερες παραλίες των Επτανήσων και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω.

 

Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Σίγουρα το Ναυάγιο δε θα μπορούσε να λείπει από αυτήν τη λίστα. Μία από τις πιο εμπορικές παραλίες των Επτανήσων και όλης της Ελλάδας. Δικαίως βέβαια, διότι πραγματικά μαγεύει τους επισκέπτες με τα γαλαζοπράσινα διάφανα νερά της και την αγριάδα της τοποθεσίας της με τα απόκρημνα βράχια. Το πλοίο που στολίζει αυτήν την παραλία μετέφερε λαθραία τσιγάρα και ναυάγησε το 1983.

 

Μαραθονήσι, Ζάκυνθος

Πέρα από το Ναυάγιο υπάρχει και η παραλία Μαραθονήσι, γνωστό και ως νησί της χελώνας, καθώς εκεί θεωρείται μέρος φωλιάσματος για τη δημοφιλή χελώνα καρέτα-καρέτα. Ένα μικρό νησάκι που θυμίζει παράδεισος και σίγουρα θα λατρέψεις.

 

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Σίγουρα πρόκειται για μία εκ των δύο πιο διάσημες παραλίες της Λευκάδας (η δεύτερη είναι οι Εγκρεμνοί). Σου προσφέρει μία από τις πιο κρυστάλλινες θάλασσες που έχεις δει ποτέ και το θετικό είναι ότι η πρόσβαση στο νησί μπορεί να γίνει και με αυτοκίνητο, χωρίς να χρειαστεί να επιβιβαστείς σε πλοίο. Για την πρόσβαση στην παραλία χρειάζεται να κατέβεις 80 σκαλοπάτια, γι’ αυτό φρόντισε να έχεις το ανάλογο ζευγάρι παπούτσια!

 

Εγκρεμνοί, Λευκάδα

Το είπαμε και παραπάνω, μία από τις διασημότερες παραλίες της Λευκάδας, η οποία για ένα διάστημα, μετά από μία κατολίσθηση που δημιουργήθηκε, δεν ήταν προσβάσιμη. Παρόλ’ αυτά πλέον είναι προσβάσιμη και μπορείς να απολαύσεις τις ομορφιές της, αλλά δυστυχώς μόνο με καραβάκι.

 

Σιδάρι, Κέρκυρα

Ή αλλιώς Canal D’Amour. Κανάλια και περίεργοι σχηματισμοί βράχων είναι αυτό που θα συναντήσει κανείς σ’ αυτήν την παραλία. Θα χρειαστείς σίγουρα τη μάσκα σου για να εξερευνήσεις τις εσωχές των βράχων και τις διάφορες σπηλιές που απλώνονται κατά μήκος της ακτής. Εντυπωσιακό άγριο τοπίο. Ο θρύλος λέει ότι ζευγάρια που κολυμπούν μέσω του καναλιού θα παντρευτούν σύντομα!

 

Ξι, Κεφαλονιά

Μία διαφορετική παραλία απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις διακοπές μας. Αινιγματική, γεμάτη μυστήριο, σε κάνει να αναρωτιέσαι πως δημιουργήθηκε εξ’ αρχής. Μία έντονη πορτοκαλί άμμο και γκρι βράχια στολίζουν την ακτή και διαθέτει ρηχά και ζεστά νερά. Το πορτοκαλί χρώμα εξηγείται με την λόγο της ύπαρξης αργίλου στο βυθό, το οποίο προσφέρει ευεργετικές ιδιότητες στο δέρμα.

 

Μύρτος, Κεφαλονιά

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται και η εκπληκτική παραλία του Μύρτου, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ωραιότερες της Ελλάδας. Προσφέρει στους επισκέπτες της εξαιρετικές πανοραμικές φωτογραφίες και διαθέτει γαλανά νερά με κατάλευκα βότσαλα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην παραλία υπάρχει και ένα μίνι καφέ μπαρ.