Νέες γρήγορες και εύκολες συνταγές με σπόρους chia

Η υγιεινή διατροφή αρχίζει να μπαίνει δυναμικά στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Αυτό ενέπνευσε πολλούς ώστε να δημιουργήσουν νέες και εύκολες συνταγές που θα βασίζονται σε υγιεινές πρώτες ύλες και θα προσφέρουν στον οργανισμό πλούσια θρεπτικά συστατικά. Παρακάτω βλέπουμε δυο συνταγές που έχουν ως βάση τους σπόρους chia.

 

 

Γκρανόλα με chia και κανέλα

*Για 4 (¼  της κούπας) μερίδες

Συστατικά

  • 1 κούπα κλασική βρώμη
  • 2 κ.σ. σπόροι chia
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. κραμβέλαιο ή έλαιο canola

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνουμε στους 150 βαθμούς τον φούρνο και με σπρέι μαγειρέματος ψεκάζουμε ένα αντικολλητικό φύλλο.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη βρώμη με το μοσχοκάρυδο.
  3. Έπειτα, προσθέτουμε το μέλι και το λάδι canola, ανακατεύοντας με ήπιες κινήσεις μέχρι να δημιουργηθεί το μείγμα της βρώμης.
  4. Τέλος, επάνω στο ταψί αλείφουμε την γκρανόλα και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας στα μισά.

*Tips: Για να απολαύσουμε τη βρώμη θα πρέπει να την αφήσουμε να κρυώσει ώστε να είναι τραγανή.

 

Πουτίγκα με σοκολάτα και chia

*Για 1 μερίδα

Συστατικά

  • ¼ κούπας σπόροι chia
  • ¾ κούπας γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • Μικρές κουταλιές ζάχαρη (1 – 2 κουταλάκια του γλυκού)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους σπόρους chia με το γάλα αμυγδάλου.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σκόνη κακάο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά ή εναλλακτικά αφήνουμε όλο το βράδυ μέχρι να πήξει.
  4. Τέλος, ανακατεύουμε και καταναλώνουμε.