Τα 7 σημαντικότερα μπαχάρια για την κουζίνα.

Το μπαχαρικό είναι το αποξηραμένο τμήμα ενός φυτού που περιέχει αρωματικές, πικάντικες και καυστικές ουσίες ενώ είναι γνωστό και με τις ονομασίες καρύκευμα και μυρωδικό. Τα μπαχαρικά μπορεί να είναι φύλλα, σπόρια, καρποί, ρίζες, βολβοί και φλοιοί. Ωστόσο, το να έχει κανείς μια πλούσια συλλογή μπαχαρικών είναι κάτι που σίγουρα θα το καταφέρει χρόνο με το χρόνο.

Τα σημαντικότερα μπαχάρια

Μπαχάρι

Το μπαχάρι έχει αρωματικές νότες που θυμίζουν καρύδια, κανέλα και μοσχοκάρυδο. Χρησιμοποιείται σε μαρινάδες, σούπες, κονσέρβες, πίτες, σάλτσα μπάρμπεκιου και ψημένα προϊόντα.

Βασιλικός

Συνδυάζεται εύκολα με άλλα προϊόντα όπως θυμάρι, σκόρδο, ρίγανη, λεμόνι και σάλτσα ντομάτας ενώ προσφέρει επίσης εξαιρετική γεύση στα πιάτα με ρύζι, πατάτα και αυγά.

Δάφνη

Πρόκειται για φύλλα με έντονη αρωματική γεύση από ξύλο, και συνήθως πωλούνται αποξηραμένα. Είναι πολύ ισχυρά και αρκεί μόνο ένα φύλλο για να δώσει γεύση στις σούπες και μαρινάδες.

Πιπέρι cayenne

Το πιπέρι καγιέν είναι φτιαγμένο από τη μικρή, πολύ πικάντικη κόκκινη πιπεριά. Χρησιμοποιείται συχνά στην ινδική κουζίνα, καθώς και στα πιάταCajun και Southern.

Chili σκόνη

Η chili σκόνη είναι απαραίτητη για όποιον θέλει να μαγειρεύει μεξικάνικο ή Southwestern πιάτα. Είναι πραγματικά ένα μείγμα μπαχαρικών (τσίλι, ρίγανης, κόλιανδρου και κύμινου).

Ξυλάκια κανέλας

Είναι αρωματικό μπαχαρικό με γλυκόπικρη γεύση. Προσθέτει υπέροχη γεύση σε πολλά φαγητά, καθώς και στον καφέ.

Κάρι

Πρόκειται για ινδικό μείγμα, που μπορεί να περιέχει ακόμη και 20 διαφορετικά μπαχαρικά, όπως κόλιανδρο, κουρκουμά, κύμινο, σέλινο, και πιπεριές τσίλι. Το μείγμα χρησιμοποιείται σε πολλά ασιατικά πιάτα.