Vegan παγωτό κέικ

Φτιάξτε το αγαπημένο σας παγωμένο γλυκό, με vegan υλικά και απολαύστε την πλούσια, σε νοστιμιά και ένταση, γεύση του!

 

Υλικά

*Μερίδες 12

  • 450 γρ. Violife Cocospread
  • 900 γρ. Violife Creamy Original
  • 100 γρ. Violife VIOBLOCK, λιωμένο
  • 200 γρ. vegan μπισκότα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 λοβό βανίλιας, μόνο τους σπόρους
  • Vegan χρώματα τροφίμων (κόκκινο, μπλε και μωβ)
  • Toppings της αρεσκείας σας
  • Vegan σαντιγί

 

Διαδικασία

  1. Τοποθετούμε στο μπλέντερ το Violife VIOBLOCK και τα vegan μπισκότα, και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι για να απλώσουμε ομοιόμορφα σε μια φόρμα 18×18, κατά προτίμηση με βάση που αφαιρείτε (ώστε το ξεφορμάρισμα να είναι πιο εύκολο). Πιέζουμε καλά και το βάζουμε στην κατάψυξη.
  2. Έπειτα παίρνουμε ένα μεσαίο μπολ βάζουμε το Violife Cocospread, το χτυπάμε καλά, και μετά το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το Violife Creamy Original με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει κρεμώδες, και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το σιρόπι σφενδάμου και τη βανίλια.
  4. Μοιράζουμε σε δύο μπολ. Προσθέτουμε 2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα τροφίμων σε ένα μπολ και άλλες 2-3 σταγόνες μπλε χρώμα τροφίμων στο άλλο. Χτυπάμε καλά να ενωθούν.
  5. Βγάζουμε τη βάση του μπισκότου από την κατάψυξη και από πάνω ρίχνουμε το ροζ κρεμώδες μείγμα. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα, επαναλαμβάνουμε με την μπλε κρέμα και μετά με τη στρώση Violife Cocospread.
  6. Στην συνέχεια καταψύχουμε για άλλες 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  7. Μετά, χτυπάμε τη vegan σαντιγί με ένα μίξερ χειρός, προσθέτουμε μερικές σταγόνες μωβ χρώμα τροφίμων και τη βάζουμε σε μια σακούλα κορνέ.
  8. Όταν είναι έτοιμο να το σερβίρουμε, το αφήνουμε να καθίσει για μερικά λεπτά και χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό μαχαίρι για να το κόψουμε σε τετράγωνα.
  9. Σερβίρουμε με μια ροζέτα μωβ σαντιγί και πασπαλίζουμε με τα αγαπημένα μας toppings.