Οι νέες χρωματικές παλέτες του Φθινόπωρου/Χειμώνα ’23 που θα «ντύσουν» στην κατοικία μας

Ο Σεπτέμβρης ξεκίνησε και το φθινόπωρο είναι πλέον παρόν. Αυτή η περίοδος είναι συνυφασμένη με αναδιοργάνωση, με καθορισμό νέων στόχων για τον προσεχή χειμώνα, ενώ είναι και μια ευκαιρία για αλλαγές.

 

Τα πορφυρά χρώματα του φθινόπωρου μας βάζουν δυναμικά σε σκέψεις πειραματισμών όσον αφορά τις χρωματικές παλέτες σε ρούχα , καλλυντικά, αλλά και σε θέματα διακόσμησης. Ωστόσο τα χρώματα του φθινόπωρου και του χειμώνα 2023 έχουν ήδη έρθει στο φως, με τις νέες τάσεις να εμπνέουν και να προσελκύουν του λάτρεις της αισθητικής.

 

Οι τάσεις του 2023 στην διακόσμηση

Οι νέες τάσεις θέλουν να απολαμβάνουμε τη «ζεστασιά» του σπιτιού μας ώστε η ξεκούραση και οι στιγμές ηρεμίες να γίνονται σε έναν περιβάλλον με θαλπωρή. Μια εύκολη και άμεση λύση για να το καταφέρουμε είναι επιλέξουμε καινούριες αποχρώσεις για τη διακόσμησή του σπιτιού μας, έχοντας ως έμπνευση τις επικρατέστερες τάσεις στα χρώματα της επόμενης σεζόν.

 

Lazuli Blue

Πρόκειται για μία απόχρωση του μπλε χρώματος σε σκούρο τόνο. Πήρε το όνομα του από  ένα ημιπολύτιμο πέτρωμα που ονομάζεται «λαπίζ λαζούλι», και θα μπορούσε να υποθέσει κανείς πως έρχεται κατ’ ευθείαν από τις αραβικές «Χίλιες και μια νύχτες». Το χρώμα αυτό ταιριάζει ιδανικά σε κρεβατοκάμαρες, αφού συμβάλλει και στο συναίσθημα της χαλάρωσης και της ηρεμίας, όπως συμβαίνει γενικότερα με τις μπλε αποχρώσεις.

 

Dark Brown 

Το σκούρο καφέ είναι πάντα στην μόδα και πάντα επίκαιρο στις δεκαετίες. Έτσι δε θα μπορούσε να είναι απόν στο φθινόπωρο και χειμώνα 2022-23. Η έμπνευσή του από σκούρες λάκες και από φινιρίσματα επίπλων- αντίκες είναι πραγματικά εντυπωσιακό, διαχρονικό και ταιριάζει σχεδόν με όλα τα αξεσουάρ.

 

Jade

Ο τόνος αυτός είναι ιδιαίτερα όμορφος τόσο σε ρούχα και αξεσουάρ, όσο και σε διακοσμητικά, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή για να χρωματίσετε το σπίτι σας. Ο νεφρίτης (jade) είναι ένα ορυκτό από την Ασία, με μακρά ιστορία, που συνδέεται με το τσάκρα της καρδιάς και έχει συσχετισμούς με τη σοφία, το θάρρος και την ισότητα.

 

Honey color

Η ζεστή αυτή κιτρινοκαφέ απόχρωση προσφέρει αναμφίβολα την ζεστασιά και την θαλπωρή, εξαιτίας των κίτρινων βάσεων της. Αξιοσημείωτο είναι πως οι αποχρώσεις της ώχρας είναι αυτές που θα κυριαρχήσουν αυτήν τη σεζόν.