Σοκ και δέος για το πρώτο Toyota Hilux με υδρογόνο

Η Toyota παρουσίασε σε πρωτότυπη μορφή ένα Hilux με κυψέλες υδρογόνου.

 

Το τελευταίο διάστημα η Toyota διερευνά και άλλες λύσεις παροχής πράσινης ενέργειας για την κινητικότητα, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι δεν έχει στρέψει την προσοχή της αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση.

Το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι πρόσφατα παρουσίασε ένα ηλεκτρικό Hilux το οποίο χρησιμοποιεί κυψέλες υδρογόνου.

 

Το Toyota Hilux Hydrogen αποκαλύφθηκε στο εργοστάσιο της Βρετανίας στο Ντέρμπι και χρησιμοποιεί ως τεχνική βάση το Toyota Mirai που δοκιμάζεται εδώ και 10 χρόνια από την ιαπωνική μάρκα.

 

 

Οι λεπτομέρειες

Το Toyota Hilux Hydrogen:

  • Είναι εξοπλισμένο με τρεις δεξαμενές υψηλής πίεσης υδρογόνου οι οποίες συνεργάζονται με εναλλάκτη και μπαταρία την οποία τροφοδοτεί με ενέργεια. Με τη σειρά της η μπαταρία δίνει ενέργεια στον ηλεκτροκινητήρα που τελικά κινεί το Hilux.
  • Είναι σε θέση να καλύψει απόσταση 600 χιλιομέτρων με το μοναδικό αποτύπωμα να είναι το νερό.
  • Ο χώρος φόρτωσης δεν έχει αλλοιωθεί καθώς η δεξαμενή και οι κυψέλες έχουν τοποθετηθεί στο πίσω μέρος.

 

Προκειμένου να ξεκινήσει η επόμενη φάση, η ομάδα εξέλιξης της Toyota θα περιμένει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της πρώτης φάσης του Hilux Hydrogen.

Στη δεύτερη φάση θα έχουμε την εξέλιξη, τον σχεδιασμό και τελικά την κατασκευή του οχήματος πριν βγει τελικά στους δρόμους για δοκιμές.