Chrysa Malakozi: Μία γυναίκα με ενέργεια, δυναμισμό και ταλέντο!

Η μουσική τέχνη και το κομμάτι της ερμηνείας είναι η μεγάλη αγάπη της Χρύσας Μαλακόζη. Όνειρό της είναι να αποτελέσει κομμάτι στο πάζλ του τραγουδιού, μοιράζοντας το ταλέντο της σε όλο τον κόσμο, χωρίς φραγμούς και όρια.

 

Χρύσα, πες μας λίγα λόγια για εσένα.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Καβάλας, μια πόλη μου αγαπώ ιδιαίτερα. Είμαι ένα ανήσυχο πνεύμα που θέλω συνεχώς να ανακαλύπτω πράγματα και να πειραματίζομαι. Λατρεύω να τραγουδάω και να κάνω τους γύρω μου να χαμογελούν.

 

Οι σπουδές σου στην σχολή «Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας» δείχνουν έναν εξωστρεφή χαρακτήρα. Σε βοήθησε αυτό στην μετέπειτα εξέλιξη σου;
Το να σπουδάσω δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία ήταν η πρώτη μου επιλογή. Είμαι εξωστρεφής χαρακτήρας. Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον στην μετάδοση των πληροφοριών και στα μέσα με τα οποία μπορεί αυτό να επιτευχθεί. Το να διαθέτει κάποιος στον χαρακτήρα του το χαρακτηριστικό της εξωστρέφειας είναι σαφέστατα ένα όπλο θα έλεγα. Στον καλλιτεχνικό τομέα και συγκεκριμένα στον χώρο του τραγουδιού, νιώθω αυτό να με βοήθησε. Ένας τραγουδιστής πρέπει να διαθέτει πολλά επικοινωνιακά χαρακτηριστικά και κυρίως θάρρος, ενέργεια, τόλμη και κοινωνικότητα ώστε να μπορεί να κάνεις τους γύρω τους να περνάνε καλά κ να νιώθουν οικεία και όμορφα. Θα μπορούσα να πω ότι για μένα ήταν πολύ εύκολο όλο αυτό, γιατί ουσιαστικά καλλιέργησα και ανέπτυξα ένα χαρακτηριστικό που ήδη διέθετα, απλώς το προσάρμοσα στις απαιτήσεις της εργασία μου και της ζωής μου γενικότερα.

Προέρχεσαι από μουσική οικογένεια, ωστόσο οι πιο στενοί συγγενείς σου θέλησαν να σε αποτρέψουν από αυτή την πορεία. Που πιστεύεις ότι οφείλονταν αυτοί τους οι ενδοιασμοί και ποια τα δικά σου συναισθήματα που διεκδίκησες τα πιστεύω σου και το όνειρο σου;
Οι γονείς μου πάντα ήθελαν το καλύτερο για μένα και το καλύτερο πίστευαν πως είναι οι σπουδές. Αυτό ως στάση ζωής με βρίσκει απολύτως σύμφωνη, γι’ αυτό άλλωστε επέλεξα να σπουδάσω και να ανοίξω τους πνευματικούς μου ορίζοντες. Οι ενδοιασμοί του πατέρα μου προκύπταν από το ότι δούλευε μέσα στη νύχτα ως μουσικός πολλά χρόνια και γνώριζε όλη την έκταση και τις απαιτήσεις αυτής της εργασίας. Φυσικά το γεγονός ότι ο ψυχαγωγικός κλάδος βρίσκεται εν μέσω κρίσης τα τελευταία έτη, τον απέτρεψε από το να με παροτρύνει προς το επάγγελμα αυτό. Όμως η θέληση μου υπερίσχυσε και κατάφερα να βρω τα δικά μου «πατήματα». Αυτό κάνει πολύ υπερήφανο τον πατέρα μου, ο οποίος είναι και πιο ένθερμος θαυμαστής και υποστηρικτής μου.

 

Ένας τραγουδιστής πρέπει να διαθέτει θάρρος, ενέργεια, τόλμη και κοινωνικότητα ώστε να μπορεί να κάνει τους γύρω του να περνάνε καλά.

Υπήρξε κάποια στιγμή στη μουσική σου σταδιοδρομία που ένιωσες να πιέζεσαι; Αν ναι, πως το διαχειρίστηκες;
Η πίεση είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας. Διαχειρίζομαι όλες τις καταστάσεις με πολύ ψυχραιμία και αυτό με κάνει να λειτουργώ προνοητικά, οπότε είναι ελάχιστες οι φορές που μπορώ να πω πως ένιωσα πίεση.

 

Το 2021 σε βλέπουμε να συμμετέχεις στο μουσικό ριάλιτι “House of Fame la Academia”. Τι σε οδήγησε σε αυτή την επιλογή; Έβλεπες ευκαιρίες μέσα από αυτή σου την απόφαση;
Η απόφαση μου να μπω στο παιχνίδι ήταν της στιγμής. Είδα την διαφήμιση του House of Fame και απλά δήλωσα συμμετοχή χωρίς να πιστεύω πως θα με καλέσουν. Κι όμως…συνέβη! Πέρασα οντισιόν κι έτσι επιλέχτηκα να μπω στην ακαδημία. Ήθελα να εμπλουτίσω τις μουσικές μου δυνατότητες και αυτός ήταν ο ιδανικός τρόπος. Παράλληλα, ένιωσα πως ήταν και μια ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους του χώρου και να χρησιμοποιήσω την τηλεόραση ως μέσω για να με γνωρίσει και να με ακούσει ο κόσμος. Θεωρώ πως ήταν μια από τις πιο σωστές μου επιλογές.

 

 

Η παραμονή σου στο παιχνίδι σε έκανε να μείνεις και λίγο χρόνο με τον εαυτό σου. Ανακάλυψες πράγματα για εσένα που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχες παρατηρήσει;
Διδάχτηκα και καλλιέργησα την υπομονή ενώ έμαθα και τα μυστικά μιας υγειούς συγκατοίκησης. Η συναναστροφή και η καθημερινή τριβή με άτομα που μέχρι την εκείνη στιγμή δε γνώριζα, με βοήθησε σε πολλές πτυχές του εαυτού μου. Παίρνοντας την απόσταση από τα γεγονότα, μπορώ πλέον να πω πως διαχειρίζομαι πιο ευεργετικά το άγχος μου. Σίγουρα το ριάλιτι βοηθά τους πάντες για φτιάξουν ένα «γερό στομάχι».

 

Στον χώρο της μουσικής βλέπουμε πολλές νέα παρουσίες (λόγω των πολλών μουσικών ριάλιτι) με εξαιρετικές φωνές και ιδιαίτερες ερμηνείες. Πέραν των φωνητικών δυνατοτήτων, τι άλλα χαρακτηριστικά πιστεύεις θα πρέπει να διαθέτει ένας καλλιτέχνης ώστε να ξεχωρίσει από τη μάζα;
Δεν χρειάζεται κάποια συνταγή. Ένας καλλιτέχνης πρέπει να μπορεί να ερμηνεύει τους στίχους και να χρησιμοποιεί τη μελωδία της σύνθεσης ώστε να το καταφέρει. Μια φωνή αυτό χρειάζεται. Δυναμική και σταθερότητα ώστε το αποτέλεσμα να προσελκύει το ενδιαφέρον των ακροατών. Έτσι χτίζεται και η παιδεία ώστε να μπορεί ένας καλλιτέχνης να ερμηνεύει και να διαφοροποιείται.

 

Είμαι παρά πολύ χαρούμενη και ευχαριστημένη με το νέο μου single. Εύχομαι να το αγαπήσει ο κόσμος όπως το αγάπησα κι εγώ.

 

Πρόσφατα κυκλοφόρησες το πρώτο σου single με τίτλο «Πες το» από την Gold Records Greece, σε στίχους Πέτρου Ίμβιου. Μίλησε μας για αυτή σου την δουλεία και πως νιώθεις για όλο αυτό που εξελίσσεται μπροστά σου.
Είμαι παρά πολύ χαρούμενη και ευχαριστημένη με το νέο μου single. Εύχομαι να το αγαπήσει ο κόσμος όπως το αγάπησα κι εγώ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πέτρο Ίμβριο γι’ αυτό το υπέροχο τραγούδι, όπως και την εταιρεία μου την Gold Records Greece για την συνεργασία. Εύχομαι κι ελπίζω να καταφέρω στο χώρο μου να κάνω σταθερά και ανοδικά βήματα!

 

Κλείνοντας την όμορφη συζήτηση μας, θα ήθελα να μοιραστείς μαζί μας κάποια από τα σχέδια σου για το μέλλον. Πώς θα ήθελες να περιγράψεις τον εαυτό σου στα επόμενα χρόνια;
Είναι πολύ τολμηρό να κάνουμε εικόνες τόσο μακρινές. Στοχεύω στο να έχω υγεία, να τραγουδώ και να έχω δύναμη να αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να ονειρευόμαστε την ιδανική Ιθάκη, αλλά να στοχεύουμε στην απόλαυση του ταξιδιού της ζωής.