Ioannidis Bakery – Μυρωδιές που μαγνητίζουν.

Ο παραδοσιακός φούρνος του Χάρη Ιωαννίδη είναι ένας από τους παλαιότερους παραδοσιακούς φούρνους της πόλης μας, που υπόσχεται να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας. Ο χώρος του χαρακτηρίζεται από ζεστασιά, ενώ οι μυρωδιές του είναι αρκετές ώστε να προσελκύσουν τους περαστικούς, καλύπτοντας όλες τις γευστικές απαιτήσεις από τις 7:00 π.μ. έως τις 10:00 μ.μ. με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων.

 

Πόσα χρόνια δραστηριοποιείστε στον χώρο; Πώς ξεκίνησε η λειτουργία της επιχείρησης;

Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1968 από τον παππού μου ο οποίος άνοιξε τον πρώτο παραδοσιακό φούρνο, γνωστός και ως φούρνος «Τσαγανού» επί της οδού Αμύντας. Το δικό μου κατάστημα επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 149 ιδρύθηκε το 2017 στο οποίο πέραν του άρτου και των αρτοσκευασμάτων πλέον μπορεί κάποιος να βρει και προϊόντα ζαχαροπλαστείου, ενώ ταυτόχρονα η επιχείρηση διαθέτει και χώρο εργαστηρίου για την παρασκευή προϊόντων ζαχαροπλαστικής.

 

Πώς νιώθεις Χάρη που αναλαμβάνεις πλέον εσύ τα σκήπτρα της επιχείρησης;

Νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια φυσικά, αλλά ταυτόχρονα έχω και ένα μεγάλο αίσθημα ευθύνης, ώστε να συνεχίσω επάξια την πορεία της επιχείρησης που ο παππούς και η μητέρα μου χάραξαν, διατηρώντας την ποιότητα του συνόλου που προσφέρουμε σε υψηλά επίπεδα.

 

Πόσο χρόνο περνάς στην επιχείρηση σου καθημερινά;

Περνάω πάρα πολλές ώρες της ημέρας στην επιχείρησή μου. Καθημερινά θέλω να δίνω το 100% του εαυτού μου και της ενέργειας μου, είτε στο κομμάτι που σχετίζεται με την πώληση είτε παρασκευάζοντας προϊόντα ζαχαροπλαστείου στο εργαστήριο. Η εξέλιξη απαιτεί χρόνο και προσήλωση.

 

“Έχω  ένα μεγάλο αίσθημα ευθύνης, ώστε να συνεχίσω επάξια την πορεία της επιχείρησης που ο παππούς και η μητέρα μου χάραξαν.”

 

Χάρη έχεις κάνει σπουδές πάνω στο αντικείμενο σου;

Έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και έχω επενδύσει σε πολλές ώρες διαβάσματος, ώστε να βάλω και εγώ ως επιχειρηματίας το δικό μου λιθαράκι γνώσης και να πάω ένα βήμα παρακάτω την επιχείρηση μου.

 

Πόσο σημαντική είναι η επιλογή της πρώτης ύλης για την παρασκευή προϊόντων;

Οι πρώτες ύλες είναι το Α και το Ω για την παρασκευή προϊόντων. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ αυστηρός στο να επιλέξω τις πρώτες ύλες. Προηγείται πάντα μια μικρή έρευνα για να βρω αυτό που θέλω, διότι η ποιότητα και η γεύση των προϊόντων είναι η προτεραιότητά μου. Θέλω να προσφέρω το καλύτερο.

 

 

Τι άλλα προϊόντα μπορεί να βρει κάποιος το κατάστημα σου;

Στο κατάστημά κάποιος μπορεί να προμηθευτεί τον καφέ του από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και τις 9 το βράδυ, ενώ μπορεί βρει οτιδήποτε σχετίζεται με τον άρτο. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία  σε αρτοσκευάσματα, βουτήματα και γλυκίσματα. Σε σχέση με το κομμάτι του ζαχαροπλαστείου, θα ήθελα να τονίσω ότι πλέον προσφέρουμε τη δυνατότητα της επιλογής ζαχαρόπαστας στους πελάτες μας, δίνοντας φυσικά άλλη διάσταση τόσο στη γεύση όσο και στην εικόνα των προϊόντων.

 

“Οι πρώτες ύλες είναι το Α και το Ω για την παρασκευή προϊόντων.”

 

Το κατάστημα σου τι άλλες υπηρεσίες προσφέρει;

Αναλαμβάνουμε οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση. Από γάμους, βαπτίσεις, γενέθλια και μνημόσυνα μέχρι οτιδήποτε μας ζητηθεί, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη των πελατών μας με προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας ικανοποιώντας τον ουρανίσκο και των πιο απαιτητικών.

 

Τι περιλαμβάνει για εσένα η φράση «σωστή εξυπηρέτηση»;

Η εξυπηρέτηση για μένα είναι κάτι σύνθετο. Προϋποθέτει μία καλή ποιότητα χαρακτήρα, ευχάριστη διάθεση, καλοσύνη,  προθυμία, αλλά και την ύπαρξη γνώσεων. Οι απαιτήσεις των πελατών είναι μεγάλες και οι ρυθμοί είναι πολύ γρήγοροι, οπότε σίγουρα η σωστή εξυπηρέτηση έχει να κάνει με την ικανοποίηση που θα νιώσει ο πελάτης στο σύνολό του και στο χρόνο που αυτός διαθέτει για να μπει στο κατάστημα και να αγοράσει τα προϊόντα που επιθυμεί.

 

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία ροή καταναλωτών που θέλουν να απαλλαγούν από την ζάχαρη. Τι έχεις να πεις σε όλους αυτούς.

Κατανοώ και σέβομαι απολύτως την μερίδα των ανθρώπων που αποφεύγουν τη ζάχαρη για τους δικούς τους λόγους, και φυσικά αυτό είναι κάτι το οποίο μας έχει βάλει σε σκέψεις ως επιχείρηση, θέτοντας ως στόχο στο προσεχές μέλλον να εντάξουμε στη γκάμα των προϊόντων μας και εδέσματα sugar free που να καλύπτουν τις ανάγκες και αυτών των ανθρώπων.

 

Μίλησε μας για τους στόχους σου.

Στόχος μου είναι σίγουρα να εξελίξω τόσο το κατάστημα όσο και το εργαστήριο μου, προσφέροντας ακόμη περισσότερα προϊόντα και τοποθετώντας τα όπως εγώ σκέπτομαι στη βιτρίνα του καταστήματος μου. Ένα δεύτερο κατάστημα στο κέντρο της Δράμας δε θα μπορούσε να λείψει από τους στόχους μου.

 


Store | Ioannidis Bakery & Coffee

City | Δράμα

Address | Μ. Αλεξάνδρου 149

Contact | 25210 20030

Fb | Ioannidis Bakery & Coffee

Insta | ioannidis_bakery_and_coffee