Μαρία Βούγκα & Νατάσα Σαλπιγγίδου. Το πέρασμα μίας επιτυχημένης επιχείρησης (Metabolism.med) από γενιά σε γενιά

Το κέντρο αισθητικής της Κυρίας Μαρίας Βούγκα, Metabolism.med, ένας άρτια οργανωμένος και εκσυγχρονισμένος χώρος, κλείνει αισίως 30 χρόνια επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας. Για το λόγο αυτό βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση, να σας παρουσιάσουμε παρακάτω τη συνέντευξη που μας παραχώρησαν η Κυρία Βούγκα αλλά και η κόρη της, Νατάσα Σαλπιγγίδου, τόσο για τα 30 χρόνια εμπειρίας, όσο και για τη διαδοχή της επιχείρησης από γενιά σε γενιά.

Κυρία Βούγκα, τον Ιανουάριο του 2020, όπως προαναφέραμε, συμπληρώνονται 30 χρόνια από το ξεκίνημα μιας επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας στο χώρο της αισθητικής. Πείτε μας λίγα λόγια για το πώς φτάσατε ως εδώ.

Αρχικά, η αγάπη μου για την ομορφιά και την περιποίηση με ώθησε να ασχοληθώ με τον κλάδο αυτόν. Έτσι, αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου σχετικά με το αντικείμενο, δε σταμάτησα στιγμή να επιμορφώνομαι με σεμινάρια, να καταρτίζομαι επαγγελματικά και να ενημερώνομαι συνεχώς σχετικά με τις εξελίξεις της επιστήμης και της αισθητικής.

Είμαι βαθύτατα χαρούμενη που ο κόπος 30 χρόνων θα περάσει στα καλύτερα χέρια που θα μπορούσε, στα χέρια της Νατάσας.

Στο ελεύθερο επάγγελμα και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας χρειάζονται επενδύσεις. Σωστά;

Μέσα από τα 30 χρόνια εργασίας και εμπειρίας στο χώρο της αισθητικής αντιλήφθηκα τη σημασία των σύγχρονων μηχανημάτων και την ποιότητα των προϊόντων περιποίησης σε ένα ινστιτούτο αισθητικής. Έτσι, επειδή οι εξελίξεις τρέχουν στον κλάδο μας, προκειμένου να ανταποκρινόμαστε σε αυτές, δεν σταματάμε να επενδύουμε.

Πιστεύεται πως είναι η κατάλληλη στιγμή για την υλοποίηση της διαδοχής της επιχείρησης στην κόρη σας, Νατάσα;

Όλα αυτά τα χρόνια, η επιχείρηση σημείωσε σοβαρή και αξιόλογη εξέλιξη στο χώρο, κάτι που μας καταξίωσε στη Δραμινή κοινωνία. Θεωρώ πως είναι η κατάλληλη στιγμή να αναλάβει τη διαδοχή της επιχείρησης η κόρη μου, καθώς μεγάλωσε μέσα στο χώρο αυτό, τον αγάπησε, έκανε σχετικές σπουδές και είμαι βαθύτατα χαρούμενη  που ο κόπος 30 χρόνων θα περάσει στα καλύτερα χέρια που θα μπορούσε, στα χέρια της Νατάσας.

Τι κάνει το Metabolism.med ξεχωριστό;

Το άριστα επαγγελματικά καταρτισμένο προσωπικό, η φιλική εξυπηρέτηση, η ποιότητα των μηχανημάτων και των προϊόντων, οι υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, τα επιμορφωτικά σεμινάρια,  η  πρακτική εξάσκηση όλων των υπαλλήλων, η ειλικρίνεια και ο σεβασμός απέναντι στους πελάτες μας.

Το μέλλον της αισθητικής κρίνεται ευοίωνο και παρουσιάζει ραγδαία εξέλιξη επιστημονικά και τεχνολογικά.

Ώρα να δώσουμε τη σκυτάλη στη διάδοχο της επιχείρησης. Νατάσα, ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες στο ξεκίνημα;

Αρχικά, έπρεπε να ενταχθώ στη φιλοσοφία μιας ήδη υπάρχουσας πελατειακής σχέσης. Έπρεπε να εγκλιματιστώ σε επίπεδο επαγγελματικό, διότι ο ρόλος μου ήταν πολλαπλός και αυξημένες οι υποχρεώσεις μου. Εκπροσωπώ τη νέα γενιά, τις νέες ιδέες και με γνώμονα την αγάπη μου για το επάγγελμά μου ευελπιστώ να φανώ αντάξια συνεχιστής του έργου της μητέρας μου.

Πώς αξιολογείς το μέλλον της αισθητικής;

Το μέλλον της αισθητικής κρίνεται ευοίωνο και παρουσιάζει ραγδαία εξέλιξη επιστημονικά και τεχνολογικά. Όσο θα αυξάνονται οι ανάγκες για περιποίηση, τόσο νέες μέθοδοι και μηχανήματα τεχνολογικά προηγμένα θα εμφανίζονται στο προσκήνιο.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να μας αναφέρεις κάποιες ιδέες για την πορεία της επιχείρησης.

Οι ιδέες ακολουθούν το ρεύμα της εποχής και είναι σχετικές με επενδύσεις και νέες παροχές για την καλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών των πελατών μας. Στόχος είναι η συνεχής επένδυση σε νέα μηχανήματα laser.

Store | Metabolism.med, Address | Γ.Παπανδρέου 29, Contact | 25210 22131