Olga Zilali: Old School Barbershop – Μεταμορφώνει τον σύγχρονο άνδρα στην καλύτερη εκδοχή του.

Η Όλγα Ζυλάλη είναι μια γυναίκα που κρατά τα σκήπτρα στην περιποίησης του σύγχρονου άνδρα και φροντίζει να υπάρχει απόλαυση και ικανοποίηση σε κάθε υπηρεσία που προσφέρει. Ο γυναικείος δυναμισμός της είναι η κινητήρια δύναμη της και θεωρεί ότι λειτουργεί ευεργετικά στο χώρο του “barbering”. Η αλυσίδα καταστημάτων “Old School Barbershop” έχει επεκταθεί σε Θεσσαλονίκη, Χανιά αλλά και στην πόλη της Δράμας, και συγκεκριμένα επί της οδού Σκρα 99. Πρόκειται για έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που εστιάζει στις ανάγκες των ανδρών και στοχεύει στην ανάδειξη της εμφάνισης τους.

 

Όλγα, μοιράσου μαζί μας κάποιες πληροφορίες σχετικά με ‘σένα.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης στη οποία και σπούδασα. Φοίτησα σε σχολή κομμωτικής απ’ όπου πήρα και το πτυχίο μου που αποτέλεσε το βασικό θεμέλιο για την μετέπειτα εξέλιξη μου και την ενασχόληση μου με το “barbering”. Τα τελευταία χρόνια ζω με την οικογένεια μου στην πόλη της Δράμας, τη οποία πρέπει να πω ότι αγαπώ ιδιαίτερα τόσο για την ομορφιά που την περιβάλλει, όσο και για την ενέργεια της και τους κατοίκους της.

 

Το “Old School Barbershop” είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και εσύ αποτελείς την τρίτη γενιά που ασχολείται με αυτό. Ποια είναι τα δικά σου όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον της επιχείρησης σου;
Αρχικά πρέπει να δηλώσω πως για μένα είναι ιδιαίτερη χαρά να συνεχίζω τον κόπο της οικογένειας μου, και είναι τιμή μου να βρίσκομαι πλέον εγώ στη θέση αγαπημένων μου προσώπων. Βρίσκω τόσα πολλά ερεθίσματα μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον. Στόχος μου είναι να διατηρήσω τη προσφορά υπηρεσιών σε υψηλό επίπεδο, ενώ σε δεύτερο χρόνο φιλοδοξώ πως θα επεκτείνω και περαιτέρω την επιχείρηση με νέα καταστήματα έχοντας ως γνώμονα την προσφορά του 100% του συνόλου των υπηρεσιών μας στο πελατειακό κοινό με ποιότητα και λεπτομέρεια.

 

Η περιποίηση δεν θεωρώ ότι πρέπει να συνοδεύεται από επίθετα. Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε αυτήν.

 

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρετε στο κατάστημα σας;
Προσφέρουμε υπηρεσίες κουρέματος τόσο των μαλλιών όσο και της γενειάδας, χτένισμα, υπηρεσίες σχηματισμού γενειάδας, περιποίηση προσώπου με ατμό και μαύρης μάσκας, καθώς και παιδικό κούρεμα για τους μικρούς μας φίλους. Επιπλέον αναλαμβάνουμε την πλήρη προετοιμασία του άνδρα για ειδικές περιστάσεις όπως γάμους, βαπτίσεις κοκ. Θα ήθελα να τονίσω πως για την παροχή των υπηρεσιών μας δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην υγιεινή, στον εξοπλισμό μας αλλά και στην ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούμε. Στόχος μας είναι ο πελάτης να νιώσει υπέροχα μετά από την απόλαυση της κάθε υπηρεσίας μας.

 

Στο κατάστημα ασχολείστε και με την πώληση προϊόντων προσωπικής περιποίησης;
Φυσικά! Όπως προείπα στόχος μας είναι η απόλυτη περιποίηση του πελάτη, και για επιτευχθεί αυτό προσφέρουμε τη δυνατότητα να προμηθευτούν από εμάς και τα σχετικά προϊόντα ώστε να διατηρήσουν για παραπάνω χρόνο τα αποτελέσματα των υπηρεσιών μας. Πρόκειται για προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας που καλύπτουν τις απαιτήσεις όλων των ηλικιών και στυλ ανθρώπων. Hair tonic, αλατόνερο, παιδικά προϊόντα χωρίς προσθήκη χημικών ουσιών, πομάδες ματ και με λάμψη, πάστες, after save, πούδρες, λακ και σαμπουάν είναι μερικά από τα προϊόντα που θα βρει κάποιος στο χώρο μας.

 

 

Περιέγραψε μας το περιβάλλον ενός Barbershop.
Πρόκειται για έναν χώρο με ευχάριστη και έντονη ενέργεια! Αυτά είναι το στοιχείο που υπερτερεί. Φυσικά η μουσική και το ευχάριστο περιβάλλον σε συνδυασμό με το προσωπικό που πάντα είναι έτοιμο να ακούσει τον κάθε πελάτη ξεχωριστά και να προσφέρει όλη του την τέχνη, έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προσφέρει άνεση και ασφάλεια στον ανδρικό πληθυσμό. Στόχος μας είναι η περιποίηση να συνοδεύεται και με την απόλαυση.

 

Το “barbering” μέχρι πριν λίγα έτη ήταν μια ξεχασμένη τέχνη η οποία όμως αναβίωσε τα τελευταία χρόνια. Πως προωθείτε εσείς την ανάπτυξη αυτής της τέχνης;
Μα φυσικά εστιάζοντας στα θετικά που προσφέρει αυτή η τέχνη! Άλλωστε συγκριτικά με ένα απλό κομμωτήριο οι διαφορές και τα αποτελέσματα που προσφέρουμε είναι μεγάλες. Το “barbering” απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις για την περιποίηση του άνδρα. Εμείς προσωπικά συνεχίζουμε να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας με σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις, ώστε να είμαστε ενήμεροι για ότι καινούργιο υπάρχει. Κι επειδή οι πελάτες δίνουν βάση σε αυτά που θα τους προτείνουμε, επιθυμούμε η γνώση να είναι θεμέλιο σε όλο αυτό, σε συνδυασμό πάντα με την εμπειρία μας. Όλες αυτές οι πινελιές κάνουν το “barbering” μια διαχρονική συνήθεια των ανδρών.

 

Στην σύγχρονη πραγματικότητα μας ποια είναι η στάση σου γύρω από την περιποίηση του άνδρα που για κάποιους θεωρείτε ταμπού;
Η περιποίηση δεν θεωρώ ότι πρέπει να συνοδεύεται από άρθρα. Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε αυτήν. Είναι υπέροχο να αγαπάμε τον εαυτό μας και να στοχεύουμε στην ανάδειξη της καλύτερης εκδοχής μας. Ασφαλώς όταν αυτό γίνεται και σε έναν επαγγελματικό χώρο νιώθουμε και την επιπλέον απόλαυση μιας προσωπικής περιποίησης. Δεν χρειάζεται να βλέπουμε την φροντίδα ως ταμπού. Να εστιάζουμε στα θετικά και όχι στα “πέριξ”.