Sapori: Γεύσεις που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς.

Όπως προδίδει και το όνομά του, το Sapori ήρθε για να μας μεταφέρει μέσα από τη μεγάλη γκάμα των γεύσεών του σε ένα γαστρονομικό ταξίδι που θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο. Η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού Γραμματική Δημητριάδου, δικαιολογημένα έχει εμπιστευτεί το τιμόνι του εστιατορίου στα έμπειρα χέρια του chef Ηλία Τοπαλίδη, ο οποίος είναι υπεύθυνος για καθετί που παρασκευάζεται στην κουζίνα του μαγαζιού, και περνά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας παρακολουθώντας την εύρυθμη λειτουργία του.

Με το που περνάς το κατώφλι του Sapori υπάρχουν οπτικά ερεθίσματα, που αξίζει να κοντοσταθείς και να παρατηρήσεις. Διατίθεται ολόκληρη βιτρίνα ή ψαριέρα, από όπου μπορείς να διαλέξεις εκείνη τη στιγμή το ψάρι που θέλεις να γευτείς. Καθημερινά καταφθάνουν φρέσκα ψάρια είτε από την ιχθυόσκαλα είτε από καΐκια, για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις των πελατών σε πρώτη μοίρα και σε δεύτερη τον μαγειρικό οίστρο του Ηλία. Σε περίπτωση που επιλέξεις ψάρι, σου προσφέρεται ψαρόσουπα ως ορεκτικό προκειμένου να προετοιμαστείς για τη γευστική εμπειρία που θα ακολουθήσει. Ξεπέρασε το ανώφελο άγχος του καθαρίσματος διότι το ψάρι σερβίρεται ολόκληρο στο τραπέζι σου και καθαρίζεται από το προσωπικό.

Γυρίζοντας από την άλλη, θα εντοπίσεις το ψυγείο ξηράς ωρίμανσης κρεάτων με κομμάτια προερχόμενα κυρίως από Ελλάδα και Γαλλία. Αφού καταλήξεις σε αυτό που σου ταιριάζει, σου παρουσιάζεται μια ποικιλία επιλογών γαρνιρίσματος όπως chips γλυκοπατάτας, ψητών λαχανικών ή διαφορετικά μπορείς να το συνδυάσεις με χειροποίητη μαγιονέζα τρούφας ή με εκείνη με την καπνιστή πιπεριά Φλωρίνης. Επίσης το κρέας σερβίρεται ολόκληρο στο τραπέζι και τεμαχίζεται σε κοπή ταλιάτας μπροστά στους πελάτες.

Ένα γαστρονομικό ταξίδι που θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο.

Φτάνοντας στο τραπέζι σου θα προσέξεις πόσο λιτά διακοσμημένος είναι ο χώρος γύρω σου. Αυτό συμβαίνει γιατί το Sapori προτιμά να σε κερδίσει με τα πιάτα του, την ετοιμασία των οποίων μπορείς να παρακολουθήσεις από τη σάλα καθώς η κουζίνα είναι ανοιχτή. Όλες οι παρασκευές που τοποθετούνται στο πιάτο φτιάχνονται από το μηδέν με άριστες πρώτες ύλες από τον Ηλία και την ομάδα του, αποτελούμενη από την Κατερίνα Γεωργάκα, τον Κυριάκο Ψωμά και τον Νίκο Ζγούρο . Δύο φορές το χρόνο, μετά από πειραματισμούς και συζητήσεις, πραγματοποιείται ανανέωση του καταλόγου με νέες παραλλαγές ήδη καταχωρημένων πιάτων και προσθήκες καινούργιων εμπνευσμένων από γαστρονομικά ταξίδια.

Κάποια από τα πιάτα σταθμός είναι η γαριδομακαρονάδα και το ριζότο θαλασσινών, καθώς τα έχει αγαπήσει τόσο ο κόσμος που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε παραγγελία. Ο πιο συχνός πειραματισμός γίνεται πάνω στα επιδόρπια που σου προσφέρονται μετά από κάθε γεύμα. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει κερδίσει δικαιολογημένα το ονειρικό σουφλέ σοκολάτας. Η ικανοποίηση που σου χαρίζει η έκρηξη σοκολάτας είναι τόσο μεγάλη, που κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει θερμίδες!

Ένα πετυχημένο εστιατόριο φυσικά πέρα από την καλοκουρδισμένη κουζίνα, οφείλει να διαθέτει έμπειρο και άρτια ενημερωμένο σέρβις. Πράγματι το προσωπικό σέρβις του Sapori έχει πλήρη γνώση όλων των πιάτων του μενού και μπορεί να δώσει απάντηση σε κάθε απορία ή και να συμβουλεύσει για τον καλύτερο συνδυασμό γαρνιτούρας ή ποτού με την επιλογή κυρίως πιάτου που έκανε ο πελάτης.

Αυτό που μένει μετά την εμπειρία του Sapori, είναι ότι η ομάδα του έχει στήσει ένα ολοκληρωμένο μαγαζί που συνδυάζει και προσφέρει υψηλή ποιότητα σε γεύση, εξυπηρέτηση και σε προσιτές τιμές. Δεν επιθυμεί να απευθύνεται σε περιορισμένο πελατολόγιο αλλά αντιθέτως, προσκαλεί και περιμένει να το επισκεφθεί κάθε πελάτης που εκτιμά το καλό φαγητό.


Store | Sapori by Ballaro, City | Δράμα, Address | Ηπείρου 31, Contact | 2521 104644