Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος – Γεμάτο νόημα το υστερόγραφο στη δήλωσή του

Αποχώρησε με παραίτηση του ο Ανδρέας Λοβέρδος από όλα, ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στα οποία συμμετείχε.

 

Παραιτήθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ, περιγράφοντας τους λόγους ως «αμιγώς πολιτικούς». Ο ίδιος ωστόσο φαίνεται πως θα παραμείνει στην ενεργό πολιτική, όπως αφήνει εννοηθεί.

Να σημειωθεί πως ο έμπειρος και επί πολλά έτη πολιτικός δεν κατάφερε να εκλεγεί στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, όπου ήρθε δεύτερος πίσω από την Μιλένα Αποστολάκη (η οποία πήρε την έδρα), η οποία έλαβε πάνω 1600 περισσότερους σταυρούς. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποτελεί το παραπάνω γεγονός την αιτία της αποχώρησης του από το κόμμα.

Όπως όλα δείχνουν, η πολιτική του Νίκου Ανδρουλάκη δεν φαίνεται να τον εκφράζει στην παρούσα στιγμή, ενώ κόκκινος συναγερμός ήταν η περιθωριοποίηση του ιστορικού στελέχους του κόμματος, Χάρη Καστανίδη.

Ο πρώην βουλευτής, ωστόσο, δεν πρόκειται (τουλάχιστον προς ώρας) να προχωρήσει σε περαιτέρω… εξηγήσεις. Παρ’ όλα αυτά, θα παραμείνει ενεργός στην πολιτική ζωή. Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, και το υστερόγραφό του:

«Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ’ όλα είναι πεντακάθαρη».

 

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου

«Από σήμερα παραιτούμαι από όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος.

Εύχομαι στον Πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους.

ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ’ όλα είναι πεντακάθαρη».

 

Το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη

Από την πλευρά τους, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σχολίασαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου: «Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές».