Δείτε τι δημοσίευσε ο Μάριος Καπότσης – Η μακροσκελής ανάρτηση στο Instagram που θα συζητηθεί!

Συμπληρώνεται ένας χρόνος σήμερα από το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 

Λόγω αυτού, σε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram πέρασε ο Μάριος Καπότσης, που ήταν μέλος της επιτυχημένης αυτής ομάδας. Ο ίδιος με αυτή του την κίνηση θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα, σχετικά με τον αθλητισμό, την πορεία όλης της ομάδας μέχρι την κατάκτηση του μεταλλίου, καθώς και την δική του αθλητική πορεία.

 

Η ανάρτηση του Μάριου Καπότση

«Όπως είχε πει κάποτε ο Γιώργος Μαυρωτάς με τις 5 Ολυμπιάδες η ουσία στον πρωταθλητισμό είναι να ξεπερνάς τον εαυτό σου όχι να βγαίνεις πρώτος».

«Ένα χρόνο πριν ακριβώς σαν σήμερα ήρθε το πρώτο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες σε αντρικό ομαδικό άθλημα και δεν μπορώ να ξεχάσω όλο αυτόν τον τεράστιο αγώνα, όχι μόνο για το μετάλλιο αλλά για να φτάσουμε εκεί, στο Tokyo».

«Με καθυστέρηση λοιπόν ενός χρόνου, λόγο της αναβολής των αγώνων από την πανδημία του κορονοϊού, καταφέραμε να βρεθούμε εκεί και να πιάσουμε το μεγαλύτερο μας όνειρο!!Σίγουρα το δικό μου μεγαλύτερο αθλητικό όνειρο που είχα από παιδί. Το να βρεθώ στους Ολυμπιακούς αγώνες που ξεκίνησαν από εμάς, την χώρα μας και τελικά να γίνω και εγώ κομμάτι από αυτό».

«Η ουσία λοιπόν είναι να προσπαθείς και να μην τα παρατάς ποτέ. Η επιμονή κερδίζει όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στην ζωή γενικότερα. Σίγουρα υπάρχουν και πιο σπουδαία παραδείγματα από αυτό που περιγράφω, όμως θεωρώ ότι πλέον έχω το δικαίωμα να πω και εγώ κάτι».

«Ο κάθε αθλητής είτε σε ομαδικό είτε σε ατομικό επίπεδο δίνει τον δικό του προσωπικό αγώνα για να φτάσει τους στόχους του, που σίγουρα θέλει και τύχη όπως όλα τα πράγματα στην ζωή. Άλλοι θα πάνε πιο γρήγορα από τον καινούριο δρόμο τον ωραίο που όλοι θέλουμε ,άλλοι θα πάνε από τον παλιό περιφερειακό που είναι πιο αργός με περισσότερες λακκούβες, αλλά σίγουρα έχει καλύτερη “θέα”. Ο τερματισμός όμως είναι ο ίδιος και για τις δυο περιπτώσεις».

«Άρα λοιπόν, να το απολαύσεις να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, όλες αυτές τις δυσκολίες και τα πράγματα που στερήθηκες για να φτάσεις εκεί που ονειρεύτηκες και πάλεψες για αυτό που αγαπάς. Στο τέλος θα νιώσεις την μαγεία και την ευλογία ότι τα κατάφερες».