Νέα προκλητική δήλωση του Ομέρ Τσελίκ: «Μην δοκιμάζετε την αποφασιστικότητά μας – Ο Ερντογάν θα ξεπροβοδίσει το Αμπντουλχαμίτ Χαν»

Έρευνες ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν στην Βορειά της Κύπρου, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, με Αθήνα και Λευκωσία να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

 

Για ακόμη μια φορά σε προκλητικές δηλώσεις περί πατριωτισμού πέρασε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, λέγοντας πως: «Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάζει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο θέμα της χερσαίας πατρίδας της Γαλάζιας Πατρίδας και της εναέριας πατρίδας», συμπληρώνοντας ότι σύντομα ο Ερντογάν «Θα ξεπροβοδίσει το πλοίο Αμπντουλχαμίτ Χαν».

 

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, το νέο γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει έρευνες στη Βορειά της Κύπρου, με Αθήνα και Λευκωσία να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την απόφαση αυτή της γείτονος χώρας.

 

Αναλυτικότερα, μετά από μια επίσημη τελετή παρουσία του τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας, που φέρει το όνομα του σουλτάνου Αμπντουλχαμίτ Χαν,  θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Μερσίνας την Τρίτη.

 

Να σημειωθεί πως οι επίσημες Αρχές της Τουρκίας μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλύψει το σημείο των γεωτρήσεων, καθώς αυτό θα γίνει σύντομα εν μέσω σχετικής ανακοίνωσης από τον Τούρκο πρόεδρο. Ωστόσο, ήδη με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του κόμματος ΑΚΠ, Ομερ Τσελίκ, δίνει το στίγμα των προθέσεων της τουρκικής πλευράς.

 

Δηλώσεις Ομερ Τσελίκ

Προκλητικές για την Ελλάδα είναι οι νέες δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος ΑΚΠ, Ομερ Τσελίκ ο οποίος δήλωσε: «Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ξεπροβοδίσει το πλοίο Αμπντουλχαμίτ Χαν. Αυτά είναι βήματα που γίνονται με αποφασιστικότητα και δύναμη για να προστατευτούν τα συμφέροντα τόσο της Τουρκίας όσο και της Τουρκικής δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου», ενώ τόνισε πως κανείς δεν πρέπει να δοκιμάζει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο θέμα της χερσαίας πατρίδας της γαλάζιας πατρίδας και της εναέριας πατρίδας.

 

«Δεν παραχωρούμε σε κανέναν ούτε ένα βότσαλο ούτε μία σταγόνα νερό και ούτε μία σπιθαμή από τον εναέριο χώρο μας»

 

Το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν

Το 4ο υπερσύγχρονο γεωτρύπανο της Τουρκίας που φέρει το όνομα «Αμπντουλχαμίτ Χαν», τις προηγούμενες ημέρες βγήκε από το λιμάνι Tasuku για δοκιμές. Σύμφωνα με μήνυμα στο Twitter που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμο για έρευνες αφού ολοκλήρωσε τις δοκιμές των συστημάτων γεώτρησης, πλεύσης και όλου του εξοπλισμού του.

 

Ο ίδιος σχετικά με το γεωτρύπανο ανέφερε επίσης: «Το τέταρτο γεωτρύπανο της Τουρκίας, είναι υπερσύγχρονο 7ης γενιάς και διαθέτει Ικανότητα γεώτρησης σε βάθος άνω των 12 χιλιομέτρων».