Η παιδική παράσταση «Ο Αργαλειός της Ανατολής» έρχεται στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Έρχεται στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στις 2 Σεπτεμβρίου, η παιδική παράσταση «Ο Αργαλειός της Ανατολής» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Πιέτρη.

 

Στις 2 Σεπτεμβρίου το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων θα φιλοξενήσει την παιδική παράσταση «Ο Αργαλειός της Ανατολής» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Πιέτρη.

Η παράσταση μέσα από την τέχνη του αργαλειού μας προσκαλεί αλλά και προκαλεί να αναπτύξουμε μια επικοινωνία με τον εαυτό μας, σχετικά με τις αξίες μας, ενώ φέρνει το κοινό σε επαφή με τα ήθη και τα έθιμα της χώρας μας.

 

*Η παράσταση έχει την στήριξη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στα πλαίσια της άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 

Περίληψη

Μια κλωστή…ένα νήμα από την αρχαία Ελλάδα έως σήμερα. Οι τρεις Μοίρες, ο Όμηρος και μία από τις λιγοστές υφάντρες που υφαίνουν ακόμα στο παρόν, φέρνουν το πριν και το μετά στο τώρα.

Ένα παιδί πλησιάζει την γιαγιά Ανατολή και παρακολουθεί με λεπτομέρεια την τεχνική της, και μέσα από τα ερωτήματα που της θέτει καθημερινά, ξεδιπλώνεται μια μοναδική σχέση γνώσης και θαυμασμού.

Ο αργαλειός και τα πολύχρωμα νήματα που χρησιμοποιεί η γιαγιά Ανατολή, τον βοηθούν να «ξεκλειδώσει» τις πιο κρυφές και μοναχικές του σκέψεις καθώς και τα συναισθήματά του, ανακαλύπτοντας την δύναμη της θέλησης και της ενσυναίσθησης, κάτι που μεταδίδει στην οικογένεια και τους φίλους του.

Από γειτονιά σε γειτονιά αρχίζει να διαδίδεται η σπουδαιότητα της ανυφάντρας γιαγιάς Ανατολής, κάνοντας την ένα πόλος έλξης σε μία κοινωνία που κατακλύζεται από το άγχος και την αβεβαιότητα της σύγχρονής εποχής.

Κάθε κλωστή της γιαγιάς Ανατολής προσθέτει λίγη γνώση και θάρρος, φέρνοντας την ανεμελιά και την αισιοδοξία που χάθηκε στο πέρασμα του χρόνου. Κάθε κλωστή της κρύβει και μια ιστορία, μια σκέψη, ένα συναίσθημα.

Το μόνιμο χαμόγελό της πυροδοτεί και πάλι την ελπίδα στον κόσμο…

 

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιέτρης (συγγραφέας 7 θεατρικών έργων για παιδιά)

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Καμακάρη , Ειρήνη Βασιλοπούλου, Άρης Μακρής Δημήτρης Πιέτρης, Τόνια Παπαδάκη

Αφήγηση: Βίκυ Τσιανίκα (Η νέα Πρεσβευτής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας και  ραδιοφωνική παραγωγός στην εκπομπή «Η φωνή της Ελλάδος» στο Τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας)

Μουσική: Ματούλα Ζαμάνη, Ειρήνη Τριανταφυλλίδη, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

Ζωντανή μουσική Φλάουτο, κλαρίνο & κρουστά: Ειρήνη Βασιλοπούλου

Εικαστική επιμέλεια – Ζωγραφική-Σκηνικά: Σπανόπουλος Γιάννης,

Κατασκευή Σκηνικών: Τάκης Ακριτόπουλος

Κοστούμια – κατασκευές: Τέτα Βασιλάτου- Γιάννης Σπανόπουλος -Monica Helderson

Χορογραφίες: Πανάς Θεόδωρος

Μακιγιάζ: Freddy Make Up Stage -Φρέντυ Καλομπράτσος- Χαρά Αλάτζα- Έφη Αργυροπούλου

Ψηφιακές προβολές & 3D Mapping: James D.

Graphic desigher: Γιάννης Κουτρούμπας