Διαγνώσθηκε με σοβαρή πάθηση ο Μπρους Γουίλις – Τι ανακοίνωσε η οικογένεια του

Διαγνώσθηκε με μετωποκροταφική άνοια πριν από λίγους μήνες ο Μπρους Γουίλις.

 

«Δεν είναι καλά…και δυστυχώς είναι μια ασθένεια που χειροτερεύει όλο και περισσότερο»

 

Ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός του κινηματογράφου, παραγωγός, τραγουδιστής, Μπρους Γουίλις, πριν λίγο διάστημα διαγνώσθηκε από τους γιατρούς με μια σοβαρή ασθένεια, αυτή της μετωποκροταφικής άνοιας. Η οικογένεια του σε ανακοίνωση που ανάρτησε θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους έδειξαν ενδιαφέρον για την υγεία του ασθενή, ενώ έδωσαν και κάποιες μικρές λεπτομέρειες για την τωρινή κατάσταση που επικρατεί.

 

Τι είναι η μετωποκροταφική άνοια

H μετωποκροταφική άνοια/εκφύλιση (FTD) ανήκει σε μία ομάδα εγκεφαλικών παθήσεων με κύριο χαρακτηριστικό την ατροφία του μετωπιαίου ή/και κροταφικού λοβού του εγκεφάλου. Σε αυτήν την πάθηση συνήθως εμφανίζονται διαταραχές στην προσωπικότητα, τη συμπεριφορά αλλά και την λεκτική ικανότητα.

 

Η ανακοίνωση της οικογένειας

Στην ανακοίνωσή της η οικογένεια του Μπρους Γουίλις αναφέρει: «Η οικογένειά μας θέλησε να ξεκινήσει εκφράζοντας τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για το απίστευτο κύμα αγάπης, υποστήριξης και υπέροχων ιστοριών που έχουμε λάβει από τότε που μοιραστήκαμε την αρχική διάγνωση του Μπρους. Στο πνεύμα αυτό, θέλαμε να σας δώσουμε μια ενημέρωση σχετικά με τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο, αφού πλέον έχουμε μια βαθύτερη κατανόηση του τι βιώνει.

 

Από τότε που ανακοινώσαμε τη διάγνωση της αφασίας του Μπρους την άνοιξη του 2022, η κατάστασή του έχει προχωρήσει και έχουμε πλέον μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD). Δυστυχώς, οι προκλήσεις με την επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της νόσου που αντιμετωπίζει ο Μπρους. Παρόλο που αυτό είναι οδυνηρό, είναι ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια σαφή διάγνωση».

 

Τι αποκάλυψε η πρώην σύντροφός του

Μια αποκάλυψη για την κατάσταση της υγείας του Μπρους Γουίλις έκανε η πρώην σύντροφος του 67χρονου ηθοποιού, Μαρία Μπράβο, που προκάλεσε αναστάτωση στους θαυμαστές του.

 

«Δεν είναι καλά. Μίλησα με τη σύζυγό του, με την Έμμα και δυστυχώς είναι μια ασθένεια που χειροτερεύει όλο και περισσότερο. Του στέλνουμε πολλή ενέργεια και πολλή αγάπη».