Διεθνής έκκληση από την Interpol: «Μαύρη ανακοίνωση» για αγοράκι που βρέθηκε νεκρό, τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο στον Δούναβη

Η Interpol κάνει διεθνή έκκληση για πληροφορίες σχετικά με την σορό ενός αγοριού που βρέθηκε δολοφονημένο στον ποταμό Δούναβη, στη Γερμανία.

 

Η Διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας (Interpol) κάνει διεθνή έκκληση για πληροφορίες σχετικά με την σορό ενός αγοριού που βρέθηκε δολοφονημένο στον ποταμό Δούναβη, κοντά στο Grossmehring, στη Βαυαρία, στις 19 Μαΐου του περασμένου έτους και δεν είναι ξεκάθαρο πόσο καιρό βρισκόταν στο νερό.

 

Οι επιστήμονες που εξέτασαν την σορό του άτυχου παιδιού εκτιμούν πως η ηλικία του ήταν μεταξύ πέντε και έξι ετών, και είναι πιθανό να είχε ζήσει εκτός Γερμανίας. Επιπλέον, το παιδί είχε ύψος περίπου 110 εκατοστά και βάρος περίπου 15 κιλά, με καστανά μαλλιά και ομάδα αίματος Ο.

 

Αξιοσημείωτο είναι πως η σορός του βρέθηκε τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο μαζί με μια πλάκα πεζοδρομίου!

 

Οι Αρχές της χώρας ζήτησαν από την Ιντερπόλ να δημοσιεύσει τη λεγόμενη «μαύρη ανακοίνωση», που περιλαμβάνει εικόνες αναπαράστασης προσώπου, στις 185 χώρες μέλη της οργάνωσης.

 

Επί του θέματος δηλώσεις έκανε ο Jurgen Stock, γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ, λέγοντας: «Μέσω αυτής της μαύρης ανακοίνωσης, η Ιντερπόλ καλεί την παγκόσμια κοινότητα επιβολής του νόμου να διασταυρώσει τις βάσεις δεδομένων και να κοιτάξει τις ανοικτές ή ανεξιχνίαστες υποθέσεις». «Κάποιος, κάπου, γνωρίζει κάτι για αυτό το αγόρι και είναι σημαντικό να δημοσιοποιηθούν ορισμένες λεπτομέρειες».

 

Ο αξιωματικός τονίζει πως: «Είτε ήταν θύμα εμπορίας, απαγωγής ή βίας, είμαστε αποφασισμένοι να κινητοποιήσουμε όλες τις αστυνομικές δυνατότητες της Ιντερπόλ για να τον εντοπίσουμε και να βοηθήσουμε τους ερευνητές να ρίξουν φως στο θάνατό του».

 

Η έρευνα εμπίπτει στο πλαίσιο του προγράμματος «Identify Me», το οποίο ξεκίνησε νωρίτερα φέτος και στοχεύει σε ανεξιχνίαστες υποθέσεις.

 

Δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στον εντοπισμό 22 ύποπτων γυναικών για δολοφονία και έχει λάβει περισσότερα από 500 μηνύματα και συμβουλές από το κοινό, σύμφωνα με την Ιντερπόλ.