Γνωστός δημοσιογράφος καταγγέλλει απρόκλητη επίθεση με γροθιές από εφοπλιστή – Αυτή είναι η θέση των κομμάτων

Γνωστός δημοσιογράφος δέχθηκε επίθεση από εφοπλιστή και από τους μπράβους του κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.

 

Ο δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης των «Νέων» Γιώργος Παπαχρήστος καταγγέλλει πως κατά τη διάρκεια του αγώνα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, δέχθηκε επίθεση από εφοπλιστή και τους μπράβους του.

 

Οι λεπτομέρειες της επίθεσης

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο κ. Παπαχρήστος, φαίνεται πως ο εφοπλιστής με τη συνοδεία του τον πλησίασε, τον αιφνιδίασε και τον χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο και κεφάλι. Μάλιστα ο εφοπλιστής φέρεται να απείλησε τον δημοσιογράφο, ενώ «ευρισκόμενος σε κατάσταση εκτός εαυτού, προχώρησε σε συκοφαντικές αναφορές, αλλά και αδιανόητες ύβρεις για εκείνον και την οικογένειά του».

Μετά το βίαιο συμβάν στον δημοσιογράφο παρήχθησαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ τον χώρο του γηπέδου φαίνεται να εγκατέλειψαν τόσο ο εφοπλιστής όσο και οι ακόλουθοι του.

 

Κατόπιν, ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε για λόγους ασφαλείας στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο, όπου υποβλήθηκε σε μία σειρά προληπτικών εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο τραυματισμός προκάλεσε κάποια βλάβη, ενώ εκτιμήθηκε και η γενικότερη σωματική του κατάσταση. Αφού οι γιατροί έκριναν την κατάσταση του, ο ίδιος αποχώρησε ενώ αργά το βράδυ μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης, όπου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του εφοπλιστή, ο οποίος αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

 

Η στάση της κυβέρνησης

Την βίαια επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Σε δήλωση του ανέφερε:

 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από την δημοσιογραφική του δουλειά. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί», και συνέχισε: «Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν».

 

Καταδίκη από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του», τονίζει σε ανακοίνωσή του και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές.

Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων».

 

Καταδίκη από το ΠΑΣΟΚ

«Καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο την άγρια επίθεση, που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα χθες το βράδυ με συνέπεια τον τραυματισμό και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Η ελευθερία της γνώμης και η ελευθερία του τύπου αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας μας και οφείλουμε να τις προστατεύουμε με κάθε τρόπο.

Τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις μας βρίσκουν σταθερά απέναντι και υπενθυμίζουν το καθήκον όλων μας να προστατεύουμε με κάθε τρόπο τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών».

 

Καταδίκη από το ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα τραμπούκικη επίθεση, αυτή τη φορά σε βάρος του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου. Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων και μάλιστα από μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως καταγγέλλουν τα θύματα των επιθέσεων, στρέφονται κατά της δημοσιογραφικής ελευθερίας, αλλά αναδεικνύουν και την ασυδοσία των δραστών, που εμπεδώνεται από ένα κράτος που τους παρέχει ασυλία παντού».