Ο Νίκος Φίλης σχολιάζει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη: «Δεν γνωρίζει καν ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»

Την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη σχολίασε ο Νίκος Φίλης, τονίζοντας πως «δεν έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που φυτεύονται από το Instagram».

 

Ο Έλληνας δημοσιογράφος, πολιτικός και πρώην υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατά την χρονική περίοδο 2015-2016, υπό τη προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που θα δίνουν λόγο στην κοινωνία και δεν θα φυτεύονται από το Instagram και τα διάφορα συμφέροντα».

 

Αρχικά, μιλώντας στο Action24, ο κ. Φίλης τόνισε πως: «Το θέμα της Ελλάδας δεν είναι ο Κασσελάκης, ούτε άλλος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. το θέμα της Ελλάδας είναι οι φωτιές, οι φωτιές στις ανατιμήσεις».

 

Στη συνέχεια του λόγου του εξήγησε: «Τον άκουσα χθες σε μια συνέντευξη που έδωσε, δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο, καθόλου. Η υποψηφιότητά του είναι μια από τις πέντε που θα κρίνουν τα μέλη του κόμματος στις εκλογές. Είναι μια πρόταση που προσπαθεί να ικανοποιήσει την ανάγκη για νέο πολιτικό αίμα, έχουμε ανάγκη στο πολιτικό σύστημα από νέα πρόσωπα. Υπάρχουν πάρα πολλά στον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα κόμματα. Αρκεί αυτό; Χρειάζεται να δούμε τι λένε τα πολίτικα πρόσωπα. Πρέπει να δούμε τις θέσεις. Έχουμε ανάγκη σήμερα από πολιτικούς οι οποίοι θα προκύπτουν μέσα από την κοινωνία, από τα κινήματα».

 

Μετέπειτα υπογράμμισε πως: «Δεν έχουμε ανάγκη από μεσσίες. Και δυστυχώς, όχι στην Ελλάδα μόνο, αλλά διεθνώς και έρχεται και στην Ελλάδα, έχουμε το μοντέλο των “πολιτικών του Instagram”. Πολιτικών που ξαφνικά γίνονται γνωστοί από τα πάνω, δεν έχουνε καμία σχέση με την κοινωνία. Διατυπώνουν τις πολιτικές τους απόψεις, όχι με σαφήνεια πάντοτε. Είναι περιηγητές κομμάτων», και πρόσθεσε: «Άκουσα χθες τον κ. Κασσελάκη να υποστηρίζει τον κ. Μητσοτάκη όταν ήταν υποψήφιος για τις εκλογές της ΝΔ και να μιλάει με σεβασμό, όπως λέει, στον πολιτικό του αντίπαλο. Άρα δεν έχουμε ανάγκη από μεσσίες, έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που θα δίνουν λόγο στην κοινωνία και δεν θα φυτεύονται από το Instagram και τα διάφορα συμφέροντα. Αφορά όλα τα κόμματα αυτό».

 

Όταν δε ο κ. Φίλης ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν «είναι φυτευτός ο Κασσελάκης;», ο ίδιος απάντησε πως: «Δεν προκύπτει μέσα από τις διαδικασίες τις ελληνικές» και όταν ρωτήθηκε άμεσα «άρα ποιος τον φύτεψε;» ο κ. Φίλης απάντησε «δεν ξέρω (…)».

 

Ωστόσο στην συνέχεια εξήγησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν προκύπτει μέσα από την ελληνική πολιτική ζωή: «Ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας λόγω της ομογένειας. Άλλο υποψήφιος εκεί και άλλο να γίνει αρχηγός ενός κόμματος».

 

Όταν ο δημοσιογράφος τού επισήμανε πως: «Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι θα επαναφέρει δημοκρατικές διαδικασίες μέσα στο κόμμα», ο κ. Φίλης απάντησε ότι: «Ο κ. Κασσελάκης δεν γνωρίζει καν ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα δημοκρατικό, φάνηκε σε όλη τη λειτουργία του. Βεβαίως υπήρχαν προβλήματα (…). Δεν λύνεται το θέμα της συλλογικότητας που είναι αναγκαία με το να έχουμε έναν μεσσία ως αρχηγό».

 

Τέλος ο δημοσιογράφος ρώτησε: «Αν υπάρχει Κασσελάκης αρχηγός, Νίκος Φίλης θα υπάρχει;», και η απάντησε που έδωσε ήταν πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει επειδή υπάρχει Κασσελάκης ή Φίλης. Με πρόεδρο τον Κασσελάκη δεν βλέπω τι ανάγκες θα ικανοποιήσει της κοινωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ πως είναι μία ερώτηση επιστημονικής και πολιτικής φαντασίας».