Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Debate ζήτησε η Έφη Αχτσιόγλου – Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη

Ενόψει της συμμετοχής των υποψηφίων, Κασσελάκη και Αχτσιόγλου, στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την προεδρία του κόμματος, η υποψήφια κ. Αχτσιόγλου ζήτησε από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ debate με τον Στέφανο Κασσελάκη.

 

Μετά την ήττα της στον πρώτο κύκλο των εκλογών για την προεδρία του κόμματος, η κ. Έφη Αχτσιόγλου ζητά από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ debate με τον Στέφανο Κασσελάκη. Μάλιστα η ίδια μίλησε για «χυδαία» επίθεση εναντίον της μια ημέρα πριν τις κάλπες κάνοντας λόγο για «ακραία ψεύδη που προσβάλλουν την δική μου ιστορία, την ιστορία του χώρου και τον Αλέξη Τσίπρα».

 

Πιο αναλυτικά, η κ. Αχτσιόγλου βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, μέσω της οποίας μίλησε δημόσια για τις εκλογές του κόμματος, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως στις κάλπες «είχαμε πολλή μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε και τις προσδοκίες. Αυτό έδειξε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ μεγάλη αγανάκτηση με την ήδη πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση».

 

Η ξαφνική εμφάνιση και υποψηφιότητα του Κασσελάκη

Στην συνέχεια της εκπομπής, η ίδια κλήθηκε να σχολιάσει και την ξαφνική εμφάνιση και υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη στην πολιτική σκήνη, μόλις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές του κόμματος. Συγκεκριμένα σχολίασε: «Μια προφανής διάθεση ανανέωσης που υπήρχε στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μορφοποιήθηκε σε αυτή την παρουσία η οποία πράγματι ήταν μια εμφάνιση στο τέλος της διαδρομής. Προφανώς, φέρει στοιχεία μιας φρέσκιας παρουσίας και ορθώς επισημαίνει πως είχε μια επιτυχημένη  καμπάνια στα social media. Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή πρέπει να επιμείνουμε λίγο περισσότερο στην ουσία της πολιτικής. Γι’ αυτό από την δικιά μου πλευρά θέλω να ξεκαθαρίσω πως πρέπει να συζητήσουμε πιο βαθιά τα πολιτικά ζητήματα, δηλαδή τι εισφέρει η δικιά του υποψηφιότητα και τι η δικιά μου».

 

Σημείωσε δε πως: «Ζήτησα debate χτες από τους γραμματείς του κόμματος. Θεωρώ πως πρέπει να γίνει διότι πρέπει να υπάρξει ξεκαθάρισμα θέσεων». Σε ερώτηση για το εάν το έχει συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο με τον Στέφανο Κασσελάκη διευκρίνισε πως «η διαδικασία είναι πως εγώ το προτείνω στους γραμματείς και οι γραμματείς το μεταφέρουν στον κ. Κασσελάκη».

 

Υπήρχε εκδίωξη του Αλέξη Τσίπρα;

Μέσα από το δημόσιο λόγο της, στα πλαίσια της ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1, η κ. Αχτσιόγλου σχολίασε, όπως ήταν αναμενόμενο, και τα δημοσιεύματα που την ήθελαν η ίδια να υπονομεύει και να εξαναγκάζει σε παραίτηση τον πρώην Πρόεδρο, κ. Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα στην πολιτική της τοποθέτηση ανέφερε ως απάντηση: «Από την στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου έχω δεχτεί μια σειρά από χυδαίες και άκρως συκοφαντικές επιθέσεις που ξεκίνησαν από το ότι είμαι διαπλεκόμενη και κατέληξαν στο ότι έχω εκδιώξει τον Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για χυδαία ψέματα, λασπολογίες που πραγματικά δεν εξυπηρετούν καμία πολιτική και δημοκρατική συζήτηση και οι οποίες εκπορεύονται από συγκεκριμένα κέντρα και δυστυχώς πολύ συχνά αναπαράγονται και εντός του χώρου μου. Είναι άκρως χυδαία, προσβλητικά και συκοφαντικά και δυστυχώς αναπαράγονται. Προφανώς και επικοινώνησα μαζί του και πριν ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου, ο ίδιος εκφράστηκε θετικά πως καλώς κάνω και κατεβαίνω και επικοινώνησα μαζί του και κατά τη διάρκεια για κάποια άλλα ζητήματα.

 

Από την αρχή της πολιτικής μου διαδρομής επέλεγα να κινούμαι πολιτικά και να μην απαντώ για να δίνω χώρο στην πολιτική. Αυτή τη στιγμή θεωρώ πως έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ιδίως αυτό το δημοσίευμα ήταν στα όρια της προβοκάτσιας μία ημέρα πριν τις εκλογές και βλέπω ότι έχει επηρεάσει πάρα πολλά πολλούς ανθρώπους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ σήμερα αποστέλλω εξώδικη δήλωση στο σάιτ και τους ζητώ να ανακαλέσουν άμεσα τη συκοφαντική αυτή δυσφήμιση που γίνεται στο πρόσωπό μου. Πρόκειται για ακραία ψεύδη που προσβάλλουν την δική μου ιστορία, την ιστορία του χώρου και τον Αλέξη Τσίπρα που τον εμφανίζουν ως εκβιαζόμενο».

 

 

Ποιος θα δώσει τις μάχες στη Βουλή

Ο δημοσιογράφος σε ερώτηση του προς την κ. Αχτσιόγλου, αναφέρθηκε και στο ποιος θα δώσει τις μάχες στη Βουλή εάν εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης, με την ίδια να σχολιάζει πως «είναι κρίσιμο αυτό». «Σε περίπτωση που δεν είμαι εγώ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης θεωρώ πως ήδη έχει επιλέξει τα βασικά στελέχη που τον πλαισιώνουν. Τον κ. Πολάκη, την κυρία Τζάκρη. Έχει δείξει τις προτιμήσεις».

 

Η απάντηση Κασσελάκη για το debate

Μετά την κίνηση της Έφης Αχτσιόγλου να ζητήσει από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ debate με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο ίδιος του έσπευσε να δώσει την απάντηση του σε αυτή την πρόκληση.

 

«Την καλώ σε κοινή περιοδεία»

 

Πιο αναλυτικά με ανάρτησή του στο Facebook ο Στέφανος Κασσελάκης είπε το δικό του «Όχι» σε debate με την Έφη Αχτσιόγλου, αναφέροντας πως «είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι».

 

 

Συγκεκριμένα στην δημόσια ανάρτηση του έγραψε:

«Debate με τον Κ. Μητσοτάκη. Όπως εύστοχα έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι.

Με την Έφη η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί. Το ”μαζί” που ζήτησαν 150.000 προοδευτικοί πολίτες στην κάλπη. Την καλώ σε κοινή περιοδεία. Να πάμε ενωμένοι στην κοινωνία».