Κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη και Ζελένσκι μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου – «Η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην τεράστια προσπάθεια ανασυγκρότησης της Ουκρανίας»

Δηλώσεις έκαναν οι δύο ηγέτες, Βολοντιμίρ Ζελένσκι και ο Κυριάκος Μητσοτάκη, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί βίαιη προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία, ενώ εξέφρασε και την γενικότερη στήριξη της Ελλάδας στο Κίεβο. Στις δηλώσεις του μάλιστα ανακοίνωσε πως υπογράφθηκε κοινή δήλωση για την ευρωατλαντική πορεία της Ουκρανίας.

 

 
 

 

Τόνισε επίσης πως: «Η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην τεράστια προσπάθεια ανασυγκρότησης της Ουκρανίας» και ζήτησε τα εγκλήματα πολέμου στο έδαφος της Ουκρανίας να τιμωρηθούν από τη διεθνή Δικαιοσύνη.

 

Μάλιστα απευθυνόμενος στον Ουκρανό πρόεδρο ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Μια θέση δίπλα σας για εμάς είναι θέμα αρχής», σημειώνοντας πως ως χώρα είμαστε αντίθετοι σε κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σε κάθε παράνομο κατοχικό τετελεσμένο.

 

Η στάση του Ζελένσκι – «Ευχαριστούμε για τη στήριξη»

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, κ. Βολοντίμιρ Ολεξάντροβιτς Ζελένσκι, ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για τη στήριξη και την προσοχή που έχει δείξει στην Ουκρανία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συζητήσαμε ορισμένες προτεραιότητες: Πληροφόρησα για την κατάσταση μάχης, για τους Ρώσους τρομοκράτες και τις ανάγκες μας. Χρειάζονται οι πιλότοι μας εκπαίδευση για τα F-16».