Ο Elon Musk παρουσίασε το ανθρωποειδές ρομπότ που ονομάζεται «Optimus» – Όλες οι λεπτομέρειες

Ο Elon Musk, παρουσίασε το τελευταίο πρωτότυπο του ανθρωποειδούς ρομπότ της που ονομάζεται «Optimus». Οι ειδικοί στη ρομποτική ωστόσο προειδοποίησαν να μην εμπιστευόμαστε όλα αυτά που ισχυρίζεται ο Musk.

 

Ο μεγιστάνας CEO της Tesla, Elon Musk, παρουσίασε το πολυαναμενόμενο ανθρωποειδές ρομπότ ονόματι «Optimus», σε εκδήλωση που διεξήχθη τη Μέρα Τεχνητής Νοημοσύνης της εταιρείας Tesla, στις εγκαταστάσεις της στο Πάλο ‘Αλτο της Καλιφόρνιας.

 

Όπως προέβλεψε ο επικεφαλής της Tesla, η αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι σε θέση να παράγει εκατομμύρια και να τα πουλήσει για κάτι λιγότερο από είκοσι χιλιάδες δολάρια.

 

Κατά την διάρκεια του event (για την Tesla AI Day 2022) το ανθρωποειδές ρομπότ ανέβηκε στη σκηνή, έγνεψε στο κοινό και λύγισε τα γόνατά του. Όπως είπε ο Musk, το project είναι ακόμα σε εξέλιξη αλλά θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε λίγα χρόνια. Μάλιστα, τα ρομπότ μαζικής αγοράς της Tesla, σύμφωνα με μηχανικούς της εταιρείας,  θα δοκιμαστούν δουλεύοντας σε θέσεις στα εργοστάσια αυτοκινήτων.

 

Οι παρευρισκόμενοι στο event είχαν την ευκαιρία να δουν πρώτοι βίντεο με το ρομπότ να εκτελεί απλές δουλειές, όπως το πότισμα φυτών και τη μεταφορά κιβωτίων.

 

Τα χαρακτηριστικά του «Optimus»

  • Περιέχει μια μπαταρία 2,3 kWh.
  • Λειτουργεί με Tesla SoC.
  • Διαθέτει σύνδεση Wi-Fi και LTE.
  • Σύμφωνα με τους μηχανικούς, τα σχεδόν ανθρώπινα χέρια θα είναι πιο κατάλληλα για να μαζεύουν αντικείμενα διαφόρων σχημάτων και μεγεθών, να κρατούν μια τσάντα 20 σημείων και να έχουν «λαβή ακριβείας» σε μικρά μέρη.
  • Διαθέτει λογισμικό Autopilot της Tesla, το οποίο μεταφέρθηκε από τα αυτοκίνητά της στο bot και αναπροσαρμόστηκε για να λειτουργήσει στο νέο σώμα και περιβάλλον.

 

Η αμφισβήτηση των ειδικών στη ρομποτική

Οι ειδικοί στη ρομποτική προειδοποίησαν να μην εμπιστευόμαστε όλα αυτά που ισχυρίζεται ο Musk. Μάλιστα επισήμαναν πως άλλες εταιρείες έχουν προχωρήσει περισσότερο στην ανάπτυξη ρομπότ που μπορούν να περπατούν, να τρέχουν, ακόμη και να πηδούν.