Ο Τζο Μπάιντεν συνεχάρη τον νέο πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας αλλά…μπέρδεψε το όνομά του!

O πρόεδρος της Αμερικής συνεχάρη τον νέο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά…μπέρδεψε το όνομα του και το πρόφερε κάνοντας έναν συμμετρικό αναγραμματισμό.

 

Σε μέγα σφάλμα υπέπεσε ο πρόεδρος της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, όταν συνεχάρη το νέο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ. Ο λόγος είναι ότι μπέρδεψε το όνομά του και το πρόφερε κάνοντας έναν συμμετρικό αναγραμματισμό, δηλαδή αντί για «Ρίσι Σούνακ» είπε «Ράσι Σανούκ».

 

Το γεγονός προβλημάτισε την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η οποία σχολίασε:

 

«Ήταν πράγματι μία ταπεινωτική στιγμή για τον ένοικο του Λευκού Οίκου, όταν προέφερε λανθασμένα το όνομα του νέου πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου»

 

Πέραν της άτυχης στιγμής, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε με θερμά λόγια για τον 42χρονο νέο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, σημειώνοντας πως ο διορισμός στη θέση του πρωθυπουργού ενός μη λευκού ατόμου αποτελεί «ορόσημο» και «επανάσταση».

 

Συγκεκριμένα ο Αμερικανός πρόεδρος σε εκδήλωση που έγινε στον Λευκό Οίκο, για την ινδουιστική γιορτή Ντιβάλι, υπογράμμισε: «Είναι καταπληκτικό, είναι ένα επαναστατικό ορόσημο και αυτό μετράει».