Σοκάρει ο λόγος που απολύθηκε πιλότος πασίγνωστης αεροπορικής – Όλες οι λεπτομέρειες

Αδιανόητη συμπεριφορά πιλότου πριν την έναρξη πτήσης ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και ήταν και ο λόγος που η εργοδότρια εταιρεία τον απέλυσε!

 

H αεροπορική εταιρεία British Airways απέλυσε έναν από τους πιλότους της, καθώς ο ίδιος φέρεται να έκανε χρήση κοκαΐνης από τα… στήθη γυναίκας πριν πετάξει ένα αεροπλάνο γεμάτο επιβάτες στο Λονδίνο.

 

Μάλιστα όπως αναφέρει η Sun, ένα μέλος του πληρώματος καμπίνας σήμανε συναγερμό για τη συμπεριφορά του Mike Beaton στο ρεπό του στο Γιοχάνεσμπουργκ, αφού της έστειλε μήνυμα για να «καυχηθεί» για το τι είχε κάνει. Η αεροσυνοδός ισχυρίζεται ότι ο πατέρας ενός παιδιού από το Ντέβον της έστειλε μηνύματα που καυχιόταν για τα «άτακτα» καμώματά του με δύο ντόπιους άνδρες, μια Ισπανίδα και μια Ουαλή τουρίστρια.

 

Συγκεκριμένα είπε ότι η ομάδα πήγε σε ένα διαμέρισμα που ανήκε σε έναν από τους άνδρες, όπου μοιράστηκαν ναρκωτικά. «Έχω χάσει κάπου το πουκάμισό μου και ένα από τα ντόπια παλικάρια φέρνει ένα πιάτο με μερικές γραμμές κόκας», έγραφε ένα από τα μηνύματα. Συνεχίζουν αναφέροντας ότι υπήρχε «μια συζήτηση για το ποιανού το στήθος είναι το καλύτερο για να κάνει χρήση».

 

Η εργοδότρια εταιρεία British Airways σε επίσημη ανακοίνωση της στην Independent τόνισε πως: «Η ασφάλεια είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα. Το θέμα παραπέμφθηκε στην ΥΠΑ και το άτομο αυτό δεν εργάζεται πλέον για εμάς».

 

Μάλιστα εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι δεν βρέθηκε σε κίνδυνο κανένας από τους επιβαίνοντες, καθώς ο πιλότος δεν πέταξε το αεροπλάνο. Οι αναφορές δείχνουν ότι μετά την κοινοποίηση της συμπεριφοράς του, ο κ. Beaton απέτυχε σε τεστ ναρκωτικών και επέστρεψε αεροπορικώς στην πατρίδα του την επόμενη ημέρα.

 

Όπως αναφέρει η Sun το εν λόγω περιστατικό οδήγησε στην ακύρωση της 12ωρης πτήσης από τη Νότια Αφρική προς το Ηνωμένο Βασίλειο, κοστίζοντας στην BA περίπου 100.000 λίρες.

 

Αξιοσημείωτο είναι πως το ιατρικό πιστοποιητικό του πιλότου ανακλήθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA), γεγονός που σημαίνει ότι πλέον δεν μπορεί να πετάξει.