Συναγερμός στις Αρχές της Ιταλίας: Εξερράγη το ηφαίστειο Στρόμπολι – Αποκαλυπτικές εικόνες

Εξερράγη το ηφαίστειο Στρόμπολι στην Ιταλία και σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές. Η καυτή λάβα του ηφαιστείου έφτασε μέχρι τη θάλασσα!

 

Το πρωί της Κυριακής εξερράγη το ηφαίστειο Στρόμπολι, στις Αιολίδες Νήσους της Τυρρηνικής Θάλασσας της Ιταλίας, απελευθερώνοντας καυτή λάβα από το εσωτερικό του κρατήρα, γεμίζοντας ταυτοχρόνως την ατμόσφαιρα με πυκνούς μαύρους καπνούς. Από την μεγάλη έκρηξη προκλήθηκε μερική κατάρρευση του πλαγίου τμήματος του κρατήρα, η οποία προκάλεσε σεισμική δόνηση 3 λεπτών και μικρό τσουνάμι ύψους 2 εκατοστών.

Το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας δημοσίευσε βίντεο που δείχνει την εκεί κατάσταση της έκρηξης με τα τεράστια σύννεφα μαύρου καπνού να «πνίγουν» την περιοχή και τη καυτή λάβα του ηφαιστείου κατεβαίνει από τη μία πλευρά του ηφαιστείου, που βρίσκεται στις νότιες ιταλικές ακτές, κοντά στη Σικελία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται πως δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας αύξησε τον συναγερμό από κίτρινο σε πορτοκαλί και δήλωσε ότι «εξακολουθεί να υφίσταται μια κατάσταση ενισχυμένης ηφαιστειακής ανισορροπίας».