5 TOP προορισμοί για ταξίδια με το αυτοκίνητο (pic)

Ποιος είπε ότι το καλοκαίρι είναι μόνο για νησιά; Σου έχουμε πέντε υπέροχους καλοκαιρινούς προορισμούς για ταξίδια με το αυτοκίνητο.

 

Είτε βρίσκεσαι στη βόρεια, είτε στη νότια Ελλάδα, υπάρχουν μαγευτικοί προορισμοί που μπορείς να επισκεφθεί χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψεις με πλοίο. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τους πέντε επικρατέστερους και πραγματικά αξίζει τον κόπο να τους επισκεφθείς και να περάσεις υπέροχα το καλοκαίρι σου σε ειδυλλιακά τοπία.

 

Λευκάδα

Δε θα μπορούσε η Λευκάδα να λείπει από τη λίστα! Πέραν το γεγονός ότι μπορείς να την επισκεφθείς με αυτοκίνητο, παραμένει ένας «νησιώτικος» προορισμός, καθώς τη Λευκάδα τη συνδέει μια πλωτή γέφυρα μήκους περίπου 20 μέτρων με την ηπειρωτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα την Αιτωλοακαρνανία. Ανατολικά του νησιού συναντά κανείς παραλίες με γαλάζια ήρεμα και ρηχά νερά, κατάλληλα για οικογενειακές διακοπές, ενώ στη δυτική πλευρά συναντά κανείς την άγρια ομορφιά του νησιού, με παραλίες από τις ωραιότερες της Ελλάδας, όπως το Πόρτο Κατσίκι και τους Εγκρεμνούς που είναι και από τις πιο γνωστές.

 

 

Παραθαλάσσια Ήπειρος

Και όταν αναφερόμαστε σε ήπειρο δε μιλάμε απαραίτητα για βουνά και ορεινούς προορισμούς, αλλά για παραθαλάσσια διαμάντια που ανήκουν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η Πρέβεζα, τα Σύβοτα με τις εξωτικές παραλίες αλλά και η Πάργα είναι σίγουρα ένας από αυτούς τους προορισμούς. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στο μυχό γραφικού όρμου, προστατευμένη από το επιβλητικό της κάστρο. Σίγουρα ένας προορισμός που οφείλεις να επισκεφθείς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου. Και οι παραλίες της δεν πάνε πίσω! Ονειρεμένες ακτές και παραλίες, όπως ο Βάλτος, ο Λύχνος και το Σαρακήνικο, σας περιμένουν να τις επισκεφθείτε!

 

 

Πήλιο

Κι όμως το Πήλιο δεν είναι αποκλειστικά ένας χειμερινός προορισμός. Είναι εξίσου συναρπαστικό και για καλοκαιρινές διακοπές μιας και συνδυάζει ιδανικά όμορφες παραλίες και εξαιρετικά βουνίσια τοπία. Και εννοείται ότι μπορεί κανείς να επισκεφθεί και τα γύρω χωριά, που διαθέτουν πετρόχτιστα καλντερίμια και γραφικές πλατείες, ιδανικά για τους λάτρεις της φύσης.

 

 

Βόρεια Εύβοια

Ένας προορισμός εξαιρετικά κοντά στην Αθήνα, με εύκολη πρόσβαση και πολλές τοποθεσίες για ένα μικρό τουρ διακοπών. Αρχικά αξίζει σίγουρα μία στάση στη Χαλκίδα για να θαυμάσει κανείς τα νερά του Ευρίπου κι έπειτα Η Λίμνη, που θεωρείται από τα ομορφότερα χωριά της Εύβοιας και ακόμη και μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν παραμένει εντυπωσιακός προορισμός. Στη συνέχεια θα συναντήσετε τις Ροβιές, χτισμένες μέσα σε έναν ελαιώνα. Οι εναλλαγές βουνού και θάλασσας είναι μοναδικές. Εδώ θα χαλαρώσετε σε μία μεγάλη παραλία µε ψιλό βότσαλο και άμμο και καθαρά βαθυγάλανα νερά.

 

 

Χαλκιδική

Ε εντάξει, «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει»! Ο λαός μίλησε και οφείλουμε να υπακούσουμε καθώς η Χαλκιδική είναι για πολλούς η Καραϊβική της Ελλάδας. Οι περισσότερες παραλίες της έχουν χαρακτηριστεί με Γαλάζια Σημαία και πραγματικά θυμίζουν εξωτικούς προορισμούς, όπως ο Αρμενιστής, οι Καβουρότρυπες, η Βουρβουρού, η Λαγόμανδρα, το Καλαμίτσι και η λίστα δεν έχει τελειωμό! Αναφερόμαστε σε καταγάλανα νερά και άμμο σα βελούδο, λευκές πέτρες και διάφανη θάλασσα. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό; Στο πρώτο πόδι συναντά κανείς μία πιο έντονη και κοσμοπολίτικη ζωή, ενώ στο δεύτερο πόδι (εκεί που βρίσκονται και οι ωραιότερες παραλίες) συναντά κανείς ηρεμία και απλά το μέρος σε προκαλεί να το αγαπήσεις. Αν υπάρχει παράδεισος σίγουρα είναι εκεί!