Τρεις Χιλιάδες Χρόνια Προσμονής: Έρχεται στις 1 Σεπτεμβρίου σε σκηνοθεσία George Miller (trailer)

Έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες, στις 1 Σεπτεμβρίου από την Tanweer, η ταινία φαντασίας «Τρεις Χιλιάδες Χρόνια Προσμονής» σε σκηνοθεσία George Miller.

 

Περίληψη

Η Δρ. Μπίνι (Tilda Swinton) είναι ικανοποιημένη με τη ζωή και έρχεται στον κόσμο με έναν υγιή σκεπτικισμό. Παρόλα αυτά, συναντά έναν Τζιν (Idris Elba) που της δίνει τη δυνατότητα να κάνει τρεις ευχές σε αντάλλαγμα για την ελευθερία του.

Για την ίδια αυτό είναι ένα πρόβλημα διότι μελετάει τις διηγήσεις και γνωρίζει όλες τις προειδοποιητικές ιστορίες που έχουν σχέση με τις επιθυμίες που πήγαν στραβά. Εκείνος υποστηρίζει την υπόθεσή του λέγοντάς της φανταστικές ιστορίες από το παρελθόν του. Στο τέλος ξεγελιέται και κάνει μια ευχή που τους εκπλήσσει και τους δύο.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: George Miller

Πρωταγωνιστούν: Idris Elba, Tilda Swinton, David Collins

 

Ποιος είναι ο σκηνοθέτης George Miller

O Τζορτζ Μίλερ είναι Αυστραλός σκηνοθέτης ταινιών, σεναριογράφος, παραγωγός, πρώην γιατρός και συνιδρυτής των εταιριών Kennedy Miller Mitchell και Dr. D Studios. Γεννήθηκε στο Μπρίσμπεϊν από Έλληνες μετανάστες, τον Δημήτρη Καστρίτσιο Μίλερ και την Άνγκελα Μπάλσον. Ο πατέρας του προερχόταν από τα Κύθηρα και άλλαξε το επίθετό του από Μηλιώτης σε Μίλερ όταν μετανάστευσε στην Αυστραλία, και η οικογένεια της μητέρας του (Μπαγιοπούλου) ήταν Μικρασιάτες πρόσφυγες.

Ο ίδιος έγινε περισσότερο γνωστός για τη συμμετοχή του στη σειρά ταινιών «Mad Max», με τις ταινίες ο δρόμος της οργής και «Mad Max 2», οι οποίες αναμφίβολα βρίσκονται στη λίστα  με τις καλύτερες ταινίες δράσης όλων των εποχών. Ο Τζορτζ Μίλερ ωστόσο έχει ασχοληθεί και με άλλα έργα, όπως τα «Bade» και «Happy Feet», τα οποία έχουν κερδίσει βραβεία Όσκαρ.

 

Πιο αναλυτικά, το 2006, ο Μίλερ κέρδισε το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων για το «Happy Feet». Επίσης έχει προταθεί για άλλα πέντε βραβεία Όσκαρ: καλύτερο πρωτότυπο σενάριο για το «Lorenzo’s Oil» (1992), καλύτερης ταινίας και προσαρμοσμένου σεναρίου το 1995 για την ταινία «Babe» και καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας για την ταινία «Ο δρόμος της οργής» το 2015.

 

Τέλος, το 2016, ο George Miller ήταν πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών.

 

Φιλμολογία

Ο σκηνοθέτης George Miller έχει σκηνοθετήσει στο παρελθόν τις εξής ταινίες:

  • Μad Max: Ο εκδικητής της νύχτας (1979)
  • Mad Max: Εκδικητής πέρα από το νόμο (1981)
  • Mad Max: Απόδραση από το βασίλειο του κεραυνού (1985)
  • Οι μάγισσες του Ίστγουικ (1987)
  • Lorenzo’s Oil (1992)
  • Μπέιμπ: Το Μικρό Γουρουνάκι στη Μεγάλη Πόλη (1998)
  • Happy Feet (2006)
  • Happy Feet 2 (2011)
  • Mad Max: Ο δρόμος της οργής (2015)