Η επόμενη γενιά του πανίσχυρου Audi R8 θα κινείται αποκλειστικά από ηλεκτροκινητήρες.

Το σπουδαίο μοντέλο της Audi προτού αποβάλλει τον σπουδαίο V10 από το εσωτερικό του, θα συστηθεί εκ νέου στο αυτοκινητικό κοινό σε μια νέα κορυφαία έκδοση.

Η επόμενη γενιά του πανίσχυρου Audi R8 θα κινείται αποκλειστικά από ηλεκτροκινητήρες. Η έξοδός του μοντέλου από τον κόσμο των θερμικών μοτέρ αναμένεται όμως να γίνει μέσω μιας αποχαιρετιστήριας έκδοσης με ακόμα πιο δυναμική οδική συμπεριφορά, η οποία θα κυκλοφορήσει προσεχώς.

Στο επίκεντρο βρέθηκε πρόσφατα, σχετικά με το εν λόγω μοντέλο, ο Διευθυντής  της Audi Sport Gmbh, Sebastian Grams, ο οποίος δήλωσε στο Top Gear πως η εταιρεία «ετοιμάζει και άλλα πράγματα», καθώς και ότι «θα έρθουν περισσότερα πάνω στην υφιστάμενη πλατφόρμα του R8».

Το πολυσυζητημένο μοντέλο φημολογείται πως θα ονομάζεται R8 GT, και φαίνεται πως θα πλεονεκτεί έναντι των προηγούμενων εκδόσεων στους τομείς των επιδόσεων, της ισχύος και της δυναμικής συμπεριφοράς.

Παράλληλα, αν το εν λόγω μοντέλο θα είναι αποκλειστικά «πιστάδικο» δεν θα προκαλέσει έκπληξη, κάτι το οποίο θα σημάνει την υιοθέτηση πολλών αεροδυναμικών βοηθημάτων από τις αγωνιστικές εκδόσεις του R8 (GT2, GT3, GT4), πιο σφιχτή ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα καθώς και εκτενής δίαιτα για τη μείωση του βάρους.

Την πηγή τροφοδότησης του μοντέλου θα συνεχίσει να αποτελεί ο V10 των 5.204 κ.εκ., και πιθανότατα η κίνηση θα φτάνει στους πίσω τροχούς έτσι ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτος ο fun-to-drive χαρακτήρας του R8.

Δημοσιεύματα σχετικά με την τελευταία έκδοση του ποθητού κεντρομήχανου μοντέλου της Audi αναφέρουν πως πρόκειται να κυκλοφορήσει  μέσα στην άνοιξη του 2022, και θα διατίθεται προς πώληση μέχρι και το 2023.

Κάνοντας μια αναδρομή στο χρόνο, βλέπουμε το πρώτο R8 να βλέπει το φως του ηλίου το 2006, ενώ έξι χρόνια έπειτα (2012) υποβλήθηκε σε μια ανανέωση. Η τρέχουσα, δεύτερη γενιά κυκλοφόρησε το 2015 και αναβαθμίστηκε το 2018.

Στις φωτογραφίεςαπεικονίζεται το τρέχον Audi R8 και όχι η επερχόμενη εκδοχή του.