Νέες τάσεις που θα φορεθούν πολύ στα τατουάζ το 2022.

Η ζωγραφική στην πιο σύγχρονη μορφή της ονομάζεται «τατουάζ» και σίγουρα είναι μια μορφή τέχνης που αγάπα ιδιαίτερα ο κόσμος . Ένα νέο σχέδιο σίγουρα μπορεί να ανανεώσει την εμφάνιση σας. Το 2022 φέρνει νέες τάσεις και εξελίξεις και στον τομέα αυτό. Παρακάτω θα έχετε την δυνατότητα να διαβάσετε τι θα επικρατήσει το νέο έτος.

Μία μικρή αναδρομή

Το 2021 είδαμε να επικρατούν οι τάσεις όπως το blackwork και τα τατουάζ με γκρι σκίαση, η δημοτικότητα των οποίων έδειξε να αυξάνεται σημαντικά. Ωστόσο, το 2022 θα είναι λίγο πιο αφηρημένο όσον αφορά στην τέχνη του σώματος.

Η καλλιτέχνης τατουάζ στο στούντιο Fleur Noire του Μπρούκλιν, Lauren Westervelt, ανέφερε στο Popsugar ότι το σημαντικότερο όλων είναι η εύρεση του σχεδίου που θέλει κάποιος να κάνει, και μας αποτρέπει να επιλέγουμε με βάση τις τάσεις που ακολουθούνται από τη μάζα. Σε δήλωση της ανέφερε: «Στη βιομηχανία όπως είναι σήμερα, υπάρχουν καλλιτέχνες που ειδικεύονται σε οποιοδήποτε στυλ μπορείς να φανταστείς». Ενώ πρόσθεσε: «Είναι πιο εύκολο από ποτέ να βρει κάποιος το στυλ που του αρέσει και τον δημοφιλή καλλιτέχνη τατουάζ, χάρη στα Social media».

Σίγουρα το 2022 θα ξετρελάνει με τις τάσεις του όλους τους λάτρεις των τατουάζ και αξίζει να προβεί στην δική του προσωπική αναζήτηση για αναζήτηση ιδεών.

Μικρορεαλισμός

Σε ερώτηση σχετικά με την συγκεκριμένη τάση η ταλαντούχα καλλιτέχνιδα τατουάζ  Westervelt δήλωσε: «Αυτό το στυλ έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, ειδικά για ανθρώπους που δίνουν προσοχή στις λεπτομέρειες και τη δημιουργούν μια ολόκληρη ιστορία με τα τατουάζ τους. Η βελτίωση στην τεχνολογία του τατουάζ επέτρεψε στους καλλιτέχνες να είναι πιο δημιουργικοί από ποτέ με ότι βάζουν στο δέρμα των πελατών τους. Τίποτα πλέον δεν είναι απρόσιτο».

Τατουάζ από τη δεκαετία του ’90

Το μότο που θα ισχύσει το 2022 βρίσκεται στην φράση «Οτιδήποτε είναι παλιό μπορεί να γίνει και πάλι καινούργιο». «Υπάρχουν στυλ που πιστεύαμε ότι είχαν φύγει από τη μόδα, όπως για παράδειγμα τα tribal σχέδια, όμως πλέον επανέρχονται με νέους και ενδιαφέροντες τρόπους», λέει η Westervelt. Ενώ προσθέτει: «Ακόμη και αυτά στο κάτω μέρος της πλάτης, επιστρέφουν».

Λεπτή γραμμή

Είναι μια τάση που δείχνει ότι έχει επικρατήσει τα τελευταία 5 χρόνια. Σχετικά με αυτήν η Lauren Westervelt ανέφερε: «Παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι αγαπούν τα πιο τολμηρά στυλ, υπάρχουν πολλοί πελάτες οι οποίοι προτιμούν μια πιο λεπτή και κομψή εμφάνιση στα τατουάζ τους». Ενώ πρόσθεσε: «Η τάση της λεπτής γραμμής άλλαξε το παιχνίδι και έκανε τη βιομηχανία πιο προσιτή σε πολλούς ανθρώπους που δεν θα σκέφτονταν ποτέ να κάνουν ένα τατουάζ».

Αφηρημένο Στυλ

Μέσα από το αφηρημένο στυλ επιδιώκεται όχι μόνο η έμφαση, αλλά και η αφαίρεση, η απομάκρυνση των μορφών, από την μίμηση ή την πιστή ή αξιόπιστη αναπαραγωγή του φυσικού.

Σύμφωνα με την  Westervelt: «Αυτό το στυλ τατουάζ έχει αποκτήσει γρήγορα δημοτικότητα και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και μετέπειτα. Τα σχέδια αυτά τείνουν να ασκούν μια αμοιβαία επίδραση με στο σώμα με νέους τρόπους, οι οποίοι θα γίνονται όλο και πιο εμφανείς τα επόμενα χρόνια. Τα σχέδια αυτά θα ,μπορούν να έχουν ένα συγκεκριμένο νόημα ή να είναι εντελώς ανοιχτά και ευπροσάρμοστα με τα σχήματα, τη σύνθεση ή τις λεπτομέρειες».