Τι θα ισχύει στην αγορά από της 6 Νοεμβρίου 2021.

Με βάση την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας θα προσαρμόζονται τα μέτρα της κυβέρνησης ενάντια στην διασπορά του κορωνοϊού, που θα έχουν ως κύριο στόχο τους ανεμβολίαστους πολίτες και τους μη έχοντες νοσήσει.

Η αναγκαιότητα των μέτρων που θα ισχύει από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, θα αφορούν τον ανεμβολίαστο πληθυσμό.

Έπειτα της συνεδρίασης της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού  -μετά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων, ορίστηκαν τα μέτρα  για να αναχαιτιστεί το κύμα της πανδημίας, οδηγώντας τον Υπουργό Θάνο Πλεύρη στην ανακοίνωση μίας νέας σειράς από νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ.

Τι θα ισχύει από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

  • Για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων ή μη νοσούντων  σε δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, σε όλους τους μικτούς χώρους διασκέδασης, στους ανοικτούς χώρους, στα εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια – προϋποθέτει την διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου PCR ή Rapid Test.
  • Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο διαγνωστικός έλεγχος όπου είναι αναγκαίες οι δραστηριότητες – τρόφιμα, θρησκευτικό δικαίωμα και πρόσβαση σε φαρμακεία.
  • Αναβάθμιση των ποινών για τις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα μέτρα. Καμία ανοχή σε όσους επιχειρηματίες επιτρέπουν ανεμβολίαστους στους αμιγείς χώρους. Διπλασιάζονται τα πρόστιμα, που ξεκινούν από 5.000 ευρώ και 15 ημέρες «λουκέτο».