Αγγελική Αλεξιάδου. Μέτρηση οξειδωτικού στρες

Η “εορταστική υπερφαγία” είναι κάτι συνηθισμένο στην ελληνική κουλτούρα. Γλυκά, λιπαρό κρέας, τροφές με πολλές θερμίδες, αλκοόλ, ακατάσχετο τσιμπολόγημα και πλουσιοπάροχα τραπέζια, μας αφήνουν “κατόπιν εορτής” με ένα εμφανές πρήξιμο. Πρήξιμο, που οφείλεται σε αύξηση λίπους, γλυκογόνου και κατακράτηση υγρών, συνοδευμένα από πεσμένη διάθεση, χαμηλή ενεργητικότητα, κούραση, και πολύ συχνά από αυξημένα τριγλυκερίδια, χοληστερίνη και σάκχαρο. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για ολική επαναφορά του οργανισμού μετά τις γιορτές και σε αυτές τις περιπτώσεις “το γοργόν και χάριν έχει”.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να επαναφέρουμε τον οργανισμό μας σε φυσιολογικά επίπεδα είναι η μέτρηση του οξειδωτικού στρες. Ο οργανισμός μας «βάλλεται» από το οξειδωτικό στρες, το οποίο προκαλεί βλάβες στα κύταρρα, πρόωρη γήρανση και διάφορες παθήσεις. Παρά το γεγονός ότι η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία, δυστυχώς, επιταχύνεται με την παραγωγή ελεύθερων ριζών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να επαναφέρουμε τον οργανισμό μας σε φυσιολογικά επίπεδα είναι η μέτρηση του οξειδωτικού στρες.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τα ποσοστά του οξειδωτικού στρες στον οργανισμό μας, ώστε να μπορέσουμε με την κατάλληλη παρέμβαση να αυξήσουμε την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού μας. Έτσι, θα πετύχουμε καλύτερο μεταβολισμό, πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, λιγότερες φλεγμονές, μείωση ποσοστού εμφάνισης επικίνδυνων παθήσεων, αποφυγή εξάρσεων αυτοάνοσων νοσημάτων, αυξημένη ευεξία και βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Μια απλή εξέταση με ελάχιστες σταγόνες αίματος που λαμβάνονται με ένα τσίμπημα στο δείκτη, παρέχει στους ειδικούς τη δυνατότητα να εκτιμήσουν ποσοτικά τον βαθμό επίδρασης των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό.

Επίσης, ας μην ξεχνάμε τo test dna! Κάντε κι εσείς έναν διατροφογενετικό έλεγχο και επωφεληθείτε της προσφοράς μας, που τρέχει αυτό το διάστημα με έκπτωση -20% έως τις 15/01/2020. Μπορούμε μόνο με τη λήψη σάλιου με ειδική μπατονέτα να ελέγξουμε τα γονίδιά σας και το τι διατροφή σας ταιριάζει εξατομικευμένα, το τι συμπληρώματα διατροφής θα ήταν καλό να πάρετε, και το βασικότερο, μπορείτε να κάνετε πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με την κακή ποιότητα φαγητού.

Store | Αγγελική Αλεξιάδου, Address | Γ. Παπανδρέου 25, Contact | 25210 30380