Άκης Κιορτέβε & Ελένη Θεοδωρίδου. Σταθμός στη γυναικεία ένδυση “ARIADNI”.

Το κατάστημα Ariadni είναι μία εξεζητημένη μπουτίκ γυναικείων ρούχων, ένα εδραιωμένο brand στο χώρο της μόδας για πολλά χρόνια. Από το 1987 έως σήμερα, σχεδιάζει μοναδικές δημιουργίες που στόχο έχουν την ανάδειξη της γυναικείας προσωπικότητας στην πιο ποιοτική της μορφή. Συναντήσαμε τους εμπνευστές του brand Άκη και Ελένη και μας μίλησαν για την πορεία της επιχείρησης και μας αποκάλυψαν τα μελλοντικά τους σχέδια.

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία πότε ακριβώς ξεκινάει;

Αν ψάξω τη βασική αφετηρία, θα έλεγα ότι ξεκινάει το 1974 όταν ο πατέρας μου, ράφτης στο επάγγελμα, ανοίγει το δικό του ραφείο και ξεκινά την πρώτη του μικρή παραγωγή. Με πολλή δουλειά και προσωπικό μόχθο εξέλιξε το ραφείο μέσα σε μερικά χρόνια σε μια ολοκληρωμένη βιοτεχνία.

Πείτε μου δυο λόγια για τη βιοτεχνία.

Το άνοιγμα στο βιοτεχνικό κομμάτι γίνεται συγκεκριμένα το 1987 με έδρα τα Κουδούνια Δράμας. Επικεντρωθήκαμε στο γυναικείο ρούχο και κάναμε χονδρική σε διάφορους νομούς της Ελλάδας.

Πότε φτάσατε στο χώρο που βρισκόμαστε σήμερα;

Το 1998 επεκταθήκαμε στο οίκημα που δραστηριοποιούμαστε σήμερα και στην αρχή δουλευόταν από όλους μας, δηλαδή τους γονείς μου, εμένα και τη γυναίκα μου Ελένη. Σταδιακά το νέο μαγαζί έφερε νέες συνεργασίες και με άλλες εταιρίες που πρόσθεσαν τις αμπιγέ επιλογές παράλληλα με τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως μπλούζα, παντελόνι, φούστα, ταγιέρ, φορέματα.

Δεν σκέφτηκα ποτέ κάτι διαφορετικό. Το εμπόριο και η γυναικεία ένδυση ήταν ανέκαθεν η ζωή μου και ήξερα από παιδί ότι με αυτό θα συνέχιζα.

Και έρχεται η ώρα που παραδίδεται η σκυτάλη. Σκεφτήκατε κάποια στιγμή στη ζωή σας να ασχοληθείτε με κάτι διαφορετικό;

Αρχές της δεκαετίας του 2000 γίνεται επίσημα η αλλαγή αφού προηγήθηκαν πολλά χρόνια εμπειρίας μέσα στο μαγαζί και ταξιδιών στο εξωτερικό. Δεν σκέφτηκα ποτέ να κάνω κάτι διαφορετικό. Το εμπόριο και η γυναικεία ένδυση ήταν ανέκαθεν η ζωή μου και ήξερα από παιδί ότι με αυτό θα συνέχιζα.

Πραγματοποιείς συχνά ταξίδια στο εξωτερικό για χάρη της δουλειάς σου;

Από 15 χρονών συνόδευα τον πατέρα μου σε διάφορα ταξίδια χονδρικής εντός Ελλάδος από όπου και απέκτησα γνώσεις τις οποίες αξιοποίησα μετέπειτα. Από το 2007 επισκέπτομαι τις ξένες αγορές και παρακολουθώ εκθέσεις αρκετά συχνά. Αυτό με έκανε να προωθήσω τη δουλειά μου με τον κατάλληλο τρόπο και να ενημερώνομαι για τις γυναικείες τάσεις στο χώρο της μόδας.

Σήμερα από ποιους χώρους αποτελείται η ARIADNI;

Το κατάστημα αποτελείται από δύο επίπεδα, οπότε πέρα από το τμήμα της λιανικής πώλησης που βλέπει ο κόσμος, υπάρχει και το δημιουργικό τμήμα του κοπτηρίου υφασμάτων στον 2ο όροφο. Εκεί γίνεται ο σχεδιασμός των ρούχων.

Με ποια κριτήρια διαλέγετε υφάσματα και ποια η προέλευσή τους;

Όλα τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε στη δική μας παραγωγή είναι ελληνικά. Διαλέγονται πολύ προσεκτικά έχοντας προτεραιότητα την ποιότητα και τις τάσεις της μόδας. Άλλος παράγοντας είναι το είδος της συλλογής, casual ή αμπιγέ, και φυσικά το προσωπικό μας γούστο. Πάντοτε όμως επιλέγουμε ποιοτικά υφάσματα σε πολυποίκιλες υφές και ιδιαίτερα μοτίβα. Η λεπτομερής σχεδίαση και το άψογο αποτέλεσμα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το όνομα Ariadni.

Τι έχετε στο μυαλό σας όταν δημιουργείτε τις συλλογές των ρούχων σας;

Οι συλλογές δημιουργούνται πάντα σκεπτόμενοι τις ανάγκες των πελατών. Προσπαθούμε να καλύψουμε με τα κομμάτια μας μια ευρεία γκάμα τόσο ηλικιακά, όσο και στιλιστικά ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής.

Η Αriadni απευθύνεται σε γυναίκες που αναζητούν τι στην ένδυσή τους;

Αυτό που θέλουμε να προσφέρουμε στις πελάτισσές μας είναι ένα ρούχο ποιοτικό και διαχρονικό. Στα ρούχα μας θα βρουν την ποιότητα, το γούστο και την άνεση που τους αξίζει σε προσιτές τιμές. Οι γραμμές των ρούχων είναι άνετες και καλοραμμένες με στόχο να κολακεύσουν και να αναδείξουν τη γοητεία του κάθε γυναικείου σώματος.

Ταυτόχρονα με την ανανέωση του χώρου, που είναι σε εξέλιξη, θα ανανεώσουμε και τη συλλογή των προϊόντων μας, που θα ακολουθεί τις νέες τάσεις της μόδας.

Αν και το μαγαζί είναι ήδη επιτυχημένο, σκοπεύετε να φέρετε αλλαγές;

Μέσα στις επόμενες κιόλας μέρες θα γίνει ριζική ανακαίνιση του καταστήματος προκειμένου να αποκτήσει πιο σύγχρονο ύφος. Θα υπάρξουν νέες προσθήκες προϊόντων οι οποίες θα ρίξουν τον μέσο όρο ηλικίας του πελατειακού μας κοινού και φυσικά θα επιφέρουν μία συνολική εταιρική ανανέωση.

Παρόλα αυτά δεν θα σταματήσετε τα κλασικά κομμάτια, σωστά;

Φυσικά και όχι, εξακολουθούμε και παρέχουμε στους πελάτες μας διαχρονικές και κλασσικές γραμμές. Άλλωστε το κλασικό έχει πάντα μία δική του γοητεία! Απλά ταυτόχρονα με την ανανέωση του χώρου, που είναι σε εξέλιξη, θα ανανεώσουμε και τη συλλογή των προϊόντων μας και θα παρουσιάσουμε μία χειμερινή collection με έναν αέρα εκσυγχρονισμού που ακολουθεί τις νέες τάσεις της μόδας.

Θα εξακολουθήσετε να ράβετε και τις νεανικές συλλογές;

Δεν θα μπορούσαμε να σταματήσουμε. Εμπορευόμαστε επιλεγμένα νεανικά κομμάτια από διάφορες γνωστές εταιρείες εδραιωμένες στο χώρο της γυναικείας μόδας και θα εξακολουθούμε να το κάνουμε, πάντοτε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Συνεπώς η ανανέωση είναι μαζική. Επιφυλάσσονται και άλλες αλλαγές;

Δεν θα μπορούσες να το πεις καλύτερα. Επιφυλάσσονται αρκετές αλλαγές ακόμα! Οι σκέψεις είναι πολλές και βεβαιώνω ότι θα υλοποιηθούν όλες, μία προς μία. Για την ώρα θα επικεντρωθούμε στην ανακαίνιση του καταστήματος και έπειτα στην ίδρυση ηλεκτρονικού καταστήματος, για να καλύψουμε τις ανάγκες του αγοραστικού μας κοινού. Αλλά όλα στην ώρα τους!

Αν και είναι νωρίς για να ξέρετε, πιστεύετε ότι θα ακολουθήσει και τρίτη γενιά συνεχιστών της εταιρείας Ariadni;

Έχουμε τρία παιδιά οπότε οι πιθανότητες είναι αρκετά αυξημένες. Ειλικρινά όμως δεν μπορούμε να ξέρουμε αν κάποιο από αυτά αγαπήσει το χώρο του εμπορίου. Εμείς είμαστε δίπλα τους για να τους στηρίξουμε σε οποιαδήποτε επιλογή τους.


Store | Ariadni, City | Δράμα, Address | Αγ. Βαρβάρας 2, Contact | 25210 31977