Κοκόνα: Μία κυρία, μαστόρισσα με το ζυμάρι!

Σε ένα στενάκι της πλέον πολυσύχναστης περιοχής της Βενιζέλου, κρύβεται στην οδό Αμύντα 33 μια γευστική έκπληξη με το όνομα Κοκόνα. Δεν ξέρω τι σας φέρνει στο μυαλό το όνομα του μαγαζιού, πάντως εγώ ρώτησα τον Παντελή και τον Γιώργο που είναι συνιδιοκτήτες της Κοκόνας, και μου είπαν πως το εμπνεύστηκαν από τις αρχοντικές και χρυσοχέρες κυρίες παλαιότερης εποχής που ήταν μαστόρισσες με το ζυμάρι.

Ο Γιώργος με τον Παντελή είναι φίλοι πολλά χρόνια και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Μεγάλωσαν μέσα σε χειροποίητα φύλλα και ζυμάρια και αυτές τις γεύσεις που τους συνοδεύουν μέχρι και σήμερα, αποφάσισαν να τις μοιραστούν με τον κόσμο και να ανοίξουν το μαγαζί που καιρό ονειρεύονταν κάνοντας την οικογενειακή παράδοση, επιχείρηση. Μπορεί εκείνοι να είναι η βιτρίνα του μαγαζιού αλλά όλες οι νόστιμες και φρεσκοψημένες συνταγές με τις πίτες, τα πεϊνιρλί, τις πίτσες και πολλά ακόμη έρχονται κατευθείαν από τις αφανείς ηρωίδες μαμάδες μαζί με τη βοήθεια της φίλης τους Χρύσας.

Η Κοκόνα αναλαμβάνει και υπόσχεται να σας προσφέρει τις πιο νόστιμες συνταγές της.

Αρχικά η Κοκόνα δεν πρόσφερε τη δυνατότητα καθιστικού στους πελάτες της, τουλάχιστον κατά τους χειμερινούς μήνες. Πλέον όμως, βλέποντας την προσέλευση του κόσμου και την προτίμηση στα προϊόντα τους, ο Παντελής με τον Γιώργο αποφάσισαν να επεκτείνουν το κατάστημα. Μόλις τους παρουσιάστηκε η ευκαιρία επεκτάθηκαν και στον απέναντι χώρο διαμορφώνοντάς τον σε ένα ζεστό, άνετο και μοντέρνο σαλόνι που σας περιμένει για να απολαύσετε χαλαροί τον καφέ ή τον χυμό σας πάντα σε συνδυασμό με μια αλμυρή ή γλυκιά επιλογή. Και όχι μόνο τις πρωινές ώρες! Το βραδάκι διάφορες παρέες τυχαίνει να απολαμβάνουν τον γνωστό κι ανεπανάληπτο συνδυασμό πίτσας – μπύρας στο σαλόνι της Κοκόνας παρακολουθώντας ποδόσφαιρο. Οπότε μην το περιορίσετε σε μια αποκλειστικά πρωινή επιλογή.

Τα «must try» που έρχονται πρώτα σε ζήτηση είναι η ομώνυμη πίτα Κοκόνα με γέμιση από τυρί, κασέρι, ντομάτα, πιπεριά και ζαμπόν, η μακαρονόπιτα, το πεϊνιρλί με κοτόπουλο και για τους λάτρεις του γλυκού η χιονούλα και το γεμιστό τσουρεκάκι. Μπορείτε να έχετε την αγαπημένη σας επιλογή στο σπίτι με ένα τηλεφώνημα στο 25210-31600 από το πρωί έως το βράδυ μέσω delivery.

H Κοκόνα όμως δεν σταματάει εκεί. Αν πλησιάζει η γιορτή ή τα γενέθλιά σας, αν θέλετε να στήσετε έναν μπουφέ οποιασδήποτε εκδήλωσης, γάμου ή βάφτισης, η Κοκόνα αναλαμβάνει και υπόσχεται να σας προσφέρει τις πιο νόστιμες συνταγές της για εσάς και τους καλεσμένους σας. Και είναι βέβαιο πως θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι μικροί και μεγάλοι!


Store | Κοκόνα, City | Δράμα, Address | Αμύντα 33, Contact | 2521 031600