Καλαμιά: 3 γενιές οικογενειακής παράδοσης.

Δεν υπάρχει κανείς που να μην γνωρίζει το παραδοσιακό ψητοπωλείο της Καλαμιάς και να μην έχει απολαύσει την μυστική οικογενειακή συνταγή χρόνων για τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια.

Η αφετηρία της ιστορίας της Καλαμιάς σημειώνεται το φθινόπωρο του 1970, όταν οι Παναγιώτης Λατσίσταλης και Κώστας Κουτσοπέτρος ανοίγουν την ψησταριά στο σημείο που βρίσκεται ακόμη και σήμερα. Ένα χρόνο αργότερα, αναλαμβάνει αποκλειστικά το μαγαζί ο Παναγιώτης Λατσίσταλης ο οποίος το λειτουργεί με τη βοήθεια των νεαρών υιών του, Γρηγόρη και Νίκο, μέχρι που ο Νίκος παίρνει την επιχείρηση στα χέρια του. Σήμερα, έπειτα από μισό και παραπάνω αιώνα επιτυχημένης λειτουργίας της Καλαμιάς, μετέχει η 3η γενιά συνεχιστών της οικογενειακής παράδοσης με πρωταγωνιστή τον εγγονό Παναγιώτη.

Δεν υπάρχει κανείς που να μην γνωρίζει το παραδοσιακό ψητοπωλείο της Καλαμιάς και να μην έχει απολαύσει την μυστική οικογενειακή συνταγή χρόνων για τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια. Η φήμη της όμως επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, καθώς κάθε επισκέπτης κάνει στάση εκεί. Εκείνο όμως που πολλοί αγνοούν, είναι ότι πίσω από το μαγαζί κρύβεται ένα εργαστήριο το οποίο εδώ και σχεδόν 40 χρόνια προετοιμάζει εξολοκλήρου τις παρασκευές που σερβίρονται στους πελάτες.

Η μεγάλη και εντατική υποστήριξη του κόσμου προς την Καλαμιά, την κάνει να επενδύει συνεχώς προς την εξέλιξή της. Ακολουθώντας τα καινούργια πρότυπα παραγωγής και επεξεργασίας κρέατος, αλλά ταυτόχρονα προσπαθώντας να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στο πολυάριθμο πελατειακό της κοινό, η Καλαμιά προχώρησε στην 3η ανακαίνιση του εργαστηρίου της. Σε αυτό διαλέγονται και φτάνουν πάντα τα καλύτερα υλικά, αποκλειστικά από ντόπιους παραγωγούς και προμηθευτές, στοχεύοντας παράλληλα στην στήριξη της τοπικής αγοράς και στον έλεγχο της ποιότητας των πρώτων υλών.

Ακολουθώντας τα καινούργια πρότυπα παραγωγής και επεξεργασίας κρέατος, η Καλαμιά προχώρησε στην τρίτη ανακαίνιση του εργαστηρίου της.

Πρόσφατα η Καλαμιά αποφάσισε να εντάξει και υπηρεσία delivery. Αυτή η απόφαση έφερε και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις στο χώρο του καταστήματος και στο μενού. Άμεση προτεραιότητα ήταν η επέκταση των χώρων υποδομής, όπως αποθήκες και ψυγεία, προκειμένου να εξυπηρετούνται με την ίδια ταχύτητα αυτοί που έρχονται στο κατάστημα και εκείνοι που βρίσκονται σπίτι.

Ξεφυλλίζοντας τον κατάλογο θα βρεις το σήμα κατατεθέν της Καλαμιάς, την παραδοσιακή λαγάνα ή βάρκα στην οποία σερβίρονται όλα τα σάντουιτς, το κλασικό δισκάκι άλλα και κάποιες νέες προσθήκες σε burger και σαλάτες. Μια άκρως δελεαστική καινοτομία, που ήρθε για πρώτη φορά στην πόλη μας, είναι η γεμιστή ‘φουρνοπατάτα’ ψημένη σε φούρνο από μαντέμι που της χαρίζει κρεμώδη υφή και λαχταριστή γεύση. Δεν υπάρχει λάθος επιλογή διότι σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε κάθε γεύση!

Η υπόσχεση που δίνει η Καλαμιά και οι άνθρωποί της, είναι η διατήρηση της ποιότητας και της γεύσης που παρέχει τόσα χρόνια, και η προσπάθεια να μην απογοητεύσει τον κόσμο που τόσο ένθερμα τη στηρίζει.


Store | Καλαμιά, City | Δράμα, Address | Λ. Λαμπριανίδη 1, Contact | 25210 24149