Μάριος Νικολάου. Η ανδρική περιποίηση στα καλύτερά της!

Αν νομίζετε ότι η περιποίηση των μαλλιών και του προσώπου είναι καθαρά γυναικεία υπόθεση, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε! Το Mario’s barber shop ήρθε δυναμικά με στόχο να αλλάξει τα δεδομένα στην ανδρική περιποίηση μέσα από τις στιλιστικές προτάσεις του στα κουρέματα και τις πρωτοποριακές υπηρεσίες που παρέχει σχετικά με τη φροντίδα των μαλλιών και του προσώπου των ανδρών.

Μάριε, πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με την κομμωτική;

Πάντα μου άρεσε ο χώρος, ο σχετικός με την ομορφιά, τη μόδα, το στυλ. Από μικρός είχα άποψη για τα μαλλιά, παρακολουθούσα τις τάσεις της εποχής στο ανδρικό κούρεμα και ήθελα και ο ίδιος να δημιουργήσω κάτι νέο, κάτι καινοτόμο.

Και τελικά πότε ξεκίνησαν οι σπουδές στην κομμωτική;

Το 2008 πήρα την απόφαση να ξεκινήσω σπουδές στην κομμωτική, δουλεύοντας παράλληλα για τέσσερα χρόνια κοντά σε έναν από τους καλύτερους κομμωτές της Δράμας, τον Βασίλη Τοπκάρα. Όλο αυτό το διάστημα απέκτησα γνώσεις, εμπειρία, παρακολούθησα επιμορφωτικά σεμινάρια και διαγωνισμούς κομμωτικής.

Πάντα μου άρεσε ο χώρος, ο σχετικός με την ομορφιά, τη μόδα, το στυλ.

Τα τελευταία χρόνια διατηρείς το δικό σου barber shop. Μίλησέ μας για τον χώρο.

Το 2016 άνοιξα το δικό μου barber shop επί της οδού Π.Κάβδα 29. Πρόκειται για ένα φιλικό, ζεστό, άνετο χώρο με ρετρό διακόσμηση, ο οποίος φτιάχτηκε με πολύ αγάπη και μεράκι.

Ποιες υπηρεσίες παρέχονται εδώ;

Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι το κούρεμα, το παραδοσιακό ξύρισμα, η περιποίηση γενειάδας και η περιποίηση του προσώπου. Συνεχώς προσθέτουμε νέες υπηρεσίες και ανανεώνουμε τα εργαλεία μας, τις κουρευτικές μηχανές και τα ψαλίδια μας.

Τι προϊόντα χρησιμοποιείς;

Πάντα χρησιμοποιούμε υψηλής ποιότητας προϊόντα και διαθέτουμε μεγάλη γκάμα επαγγελματικών προϊόντων για κάθε τύπο μαλλιών. Συγκεκριμένα δουλεύουμε προϊόντα της ελβετικής εταιρείας Tailors, τα οποία έχουν εκχύλισμα μπαμπού που αναδομεί την τρίχα. Επίσης, εδώ θα βρείτε ειδικά σαμπουάν, κρέμες και λάδια για τη γενειάδα.

Ποια τάση επικρατεί φέτος στο κούρεμα;

Γενικότερα φέτος είναι τάση το πιο μακρύ μαλλί, όχι το πολύ κοντό. Επίσης, μια νέα τεχνική που αποτελεί το must της φετινής χρονιάς είναι το natural flow. Η τεχνική αυτή βασίζεται στη φυσική φορά που φυτρώνουν τα μαλλιά. Ακόμη τάση είναι τα fade cuts, taper fade και το skin fade (σβήσιμο στα μαλλιά). Εκείνο που έχει σημασία όμως, είναι να μη στέκεται κάποιος απλώς στην αντιγραφή αλλά να επιλέγει το κούρεμά του ανάλογα με το σχήμα του προσώπου και το στυλ του για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ποια είναι η σχέση σου με τους πελάτες σου;

Στο Mario’s barber shop δεν υπάρχει το τυπικό πελάτη – επαγγελματία. Όλοι από το πρώτο κούρεμα θεωρούνται φίλοι. Στόχος μας είναι κάθε άντρας να απολαμβάνει στο μάξιμουμ τις υπηρεσίες περιποίησης που προσφέρει το barber shop. ’Ετσι, καταφέραμε να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τον κόσμο.

Store | Mario’s Barber Shop, Address | Κάβδα 29, Contact | 2521 551165