Ρόδη Χατζηανδρέου – Rodi Deco. Η τέχνη της διακόσμησης.

Η Ρόδη Χατζηανδρέου διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία αναλαμβάνει τη διακόσμηση επαγγελματικών χώρων και ιδιωτικών κατοικιών τόσο στην Δράμα όσο και σε άλλες πόλεις, δημιουργώντας με έμπνευση και μοναδικότητα. Στο κατάστημα της «Rodi Deco» που βρίσκεται επί της οδού Σκρα 18 στην Δράμα, μπορεί κάποιος να βρει διακοσμητικά είδη σε διάφορα στυλ και σε μεγάλη ποικιλία χρωματικών συνδυασμών, τα οποία θα κάνουν έναν χώρο να ξεχωρίσει για την αισθητική και την αύρα του.

 

Είσαι διακοσμήτρια. Περιέγραψε μας την έννοια του επαγγέλματός σου.
Το επάγγελμα του διακοσμητή είναι ένα επάγγελμα καλλιτεχνικό που ανήκει στον κλάδο της επιστήμης, γι’ αυτό και προϋποθέτει πολύ μεγάλο αντικείμενο γνώσεων που πρέπει κάποιος να κατέχει. Ασχολείται με την διαμόρφωση και ανακαίνιση χώρων, είτε ιδιωτικών είτε επαγγελματικών, ώστε ο χώρος να είναι λειτουργικός και να έχει μία μοναδική αισθητική.

 

Ποιο είναι το ερέθισμα που σε έκανε να ασχοληθείς με τον κλάδο της διακόσμησης;
Το ερέθισμα που με ώθησε ώστε να ασχοληθώ με την διακόσμηση είναι η συνεχής αναζήτηση μου για την αισθητική των χώρων όλων των ρυθμών από τα αρχαία χρόνια, καθώς και η ίντριγκα για την εξέλιξη της τεχνολογίας πάνω στην διακόσμηση.

 

Ποιες οι απαιτήσεις των πελατών σου; Τι περιμένουν από εσένα;
Ουσιαστικά επιθυμούν να αποκωδικοποιήσω την σκέψη τους. Μου δίνουν τη δική τους προσωπική γραμμή κι έπειτα σχεδιάζω τον χώρο έχοντας ως βασικό άξονα την αρμονία, την αισθητική και τη λειτουργικότητα δίνοντας ένα άρτιο αποτέλεσμα.

 

Πολλοί περιγράφουν την διακόσμηση ως ζωντανό οργανισμό που ανανεώνεται και εξελίσσεται. Ποια η άποψη σου;
Η διακόσμηση είναι ένας συνεχώς εξελισσόμενος κλάδος. Υπάρχουν νέα υλικά, νέες υφές και χρώματα, νέα οπτικές προτάσεις και πολλά νέα προγράμματα στον Η/Υ που έχουμε στη διάθεση μας για να δουλέψουμε.

 

Η αγάπη μου για την δουλειά μου και η εμπειρία που έχω είναι αυτά που με κάνουν να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό.

 

Ποια τα κριτήρια που λαμβάνεις υπόψιν σου για να προτείνεις προτάσεις στους πελάτες σου;
Οι ανάγκες του χώρου, ο ρυθμός του κτιρίου, οι απαιτήσεις που έχει ο πελάτης όσον αφορά το ύφος που θέλει να δοθεί, τα χρήματα που θέλει να διαθέσει, αν ο χώρος προορίζεται για ιδιωτική ή επαγγελματική χρήση είναι ορισμένα από τα κριτήρια. Θα έλεγα το σύνολο της εικόνας που μου δίνεται καθορίζει και τα κριτήρια.

 

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρεις στο κατάστημα σου;
Παρέχω υπηρεσίες διακόσμησης, αναλαμβάνω τις κατόψεις, τα σχέδια αφού έχω πάει στο χώρο και έχω κάνει τις σχετικές μετρήσεις, τις τομές και τα προοπτικά, όπου σύμφωνα με αυτά βγαίνουν τα κατασκευαστικά και ο προϋπολογισμός. Παράλληλα, παρακολουθώ και επιβλέπω την εφαρμογή των σχεδίων και ελέγχω τα συνεργεία ως προς το χρονικό προγραμματισμό, την πιστότητα και την ποιότητα των εργασιών. Τέλος, στο κατάστημα μου πωλούνται αντικείμενα ώστε ο πελάτης να έχει τη δυνατότητα να βάλει το δικό του λιθαράκι στο τελικό αποτέλεσμα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι έτσι νιώθει ενεργό κομμάτι και αντιλαμβάνεται έμπρακτα την έννοια της συν-εργασίας μας.

 

Ως διακοσμήτρια δίνεις μεγαλύτερη έμφαση στην λειτουργικότητα του χώρου ή στα συναισθήματα που γεννιούνται από το τελικό αποτέλεσμα;
Δίνω έμφαση πρώτα στην λειτουργικότητα και έπειτα στην αισθητική του χώρου, αλλά εξετάζω όλες τις λεπτομέρειες ώστε το αποτέλεσμα να είναι άψογο.

 

Τα ηλεκτρονικά μέσα πόσο πιστεύεις ότι βοηθούν τους πελάτες σου ώστε να έχουν καλύτερη εικόνα του αποτελέσματος;
Η τεχνολογία είναι το όπλο του διακοσμητή. Ωστόσο, το να γνωρίζει κάποιος να σχεδιάζει είναι πολύ σημαντικό, διότι έτσι ο πελάτης θα μπορέσει να δει με μεγάλη ακρίβεια τι θα συμβεί στο χώρο του. Το 3D που εγώ προσφέρω στους πελάτες μου προβάλει πιο πολλές λεπτομέρειες του αποτελέσματος.

 

Ποιο το συγκριτικό πλεονέκτημα που προσφέρεις στους πελάτες σου και αποτελεί λόγο για να σε επιλέξουν;
Η αγάπη μου για την δουλειά , η πολυετή εμπειρία μου, οι καινοτόμες ιδέες μου, η δυνατότητα γρήγορων αποφάσεων και ο αυθορμητισμός μου είναι αυτά που με κάνουν να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Απαιτώ πάντα το καλύτερο για όσους με εμπιστεύονται. Άλλωστε το αποτέλεσμα της δουλείας μου είναι και ο καθρέφτης μου. Κάθε δουλειά μου τη νιώθω σαν παιδί μου. Θέλω το καλύτερο.

 

Ποιοι είναι οι προσωπικοί κι επαγγελματικοί σου στόχοι;
Οι επαγγελματικοί μου στόχοι είναι να εξελίξω την διακόσμηση, να δημιουργήσω καινούργιες γραμμές, να παρουσιάσω ότι πιο καινούργιο υπάρχει στην διακόσμηση κα τα υλικά της, και πάντα να δημιουργώ το διαφορετικό και καινοτόμο. Με ενδιαφέρει μεσώ της διακόσμησης να αλλάξει κ η πόλη!

 


Store | Rodi Deco,

City | Δράμα,   

Address | Σκρα 18,   

Contact | 6946953678,

Fb | rodi.xatziandreou,   

Insta | rodi.deco