Βαλεντίνα Ιωακειμίδου. Όταν η παράδοση συναντά την πρωτοπορία!

Η παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση παρασκευής κουραμπιέ, “Ιωακειμίδης”, βαδίζοντας πιστά στις αρχές της φιλοσοφίας της, που δεν είναι άλλη από την ποιότητα των προϊόντων, την καινοτομία και, πάνω από όλα, τον σεβασμό στον καταναλωτή, εξασφαλίζει προϊόντα υψηλού επιπέδου, οδηγώντας την επιχείρηση προς την ανάπτυξη.

Η επιχείρησή σας μετρά πλέον 19 χρόνια επιτυχούς πορείας στην παραγωγή κουραμπιέδων. Πώς ξεκίνησε αυτό το όμορφο και ενδιαφέρον ταξίδι στο χώρο;

Η εταιρεία μας σήμερα είναι η συνέχεια μιας παραδοσιακής οικογενειακής επιχείρησης που δραστηριοποιείται από το 2001 στην παρασκευή του κουραμπιέ και όχι μόνο. Ξεκίνησε με το κεντρικό μας κατάστημα στο 13ο χλμ Καβάλας – Ξάνθης και σήμερα η εταιρεία μας διανύει μια εντυπωσιακή αναπτυξιακή πορεία με αποτέλεσμα να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση της αγοράς.

Ποια ήταν η αφορμή να εξελίξετε και να συνεχίσετε την προώθηση του προϊόντος σας;

Με ομαδικό πνεύμα, θετική ενέργεια και αισιοδοξία θέτουμε καθημερινά υψηλούς στόχους τόσο για την εταιρεία μας όσο και για την καλύτερη απόλαυσή σας. Με δημιουργική διάθεση, σεβασμό στον καταναλωτή και μεράκι βρίσκουμε τρόπους να πετύχουμε. Το όραμά μας είναι τα καταστήματά μας να αποτελούν σημείο αναφοράς στην πόλη προκειμένου να απολαμβάνουν όλοι μοναδικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη.

Το όραμά μας είναι τα καταστήματά μας να αποτελούν σημείο αναφοράς.

 

Πόσο σημαντική είναι η επιλογή των υλικών για την παρασκευή των κουραμπιέδων;

Ο κουραμπιές είναι ένα γλυκό που όλοι έχουμε αγαπήσει και μας έχει ταξιδέψει στις πιο όμορφες, γλυκές και ζεστές αναμνήσεις. Όπως κάθε ταξίδι πάντα ξεκινά με τις καλύτερες αποσκευές, έτσι και στα καταστήματά μας, η αρχή του γευστικού αυτού ταξιδιού γίνεται όταν τα πιο αγνά υλικά, το βούτυρο, το αλεύρι και οι φρέσκοι ξηροί καρποί, συναντιούνται για να δημιουργήσουν τους πιο λαχταριστούς κουραμπιέδες που έχετε δοκιμάσει. Με το πέρας των χρόνων παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας διευρευνώντας και εξασφαλίζοντας τα αγνότερα υλικά και την καλύτερη ποιότητα.

Ποια είναι η φιλοσοφία της εταιρείας;

Στόχος της εταιρείας μας πρωταρχικά είναι η διατήρηση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων και δεσμευόμαστε σε αυτό! Το ανθρώπινο δυναμικό είναι ο κορμός αυτής της επιχείρησης, που με το μεράκι, την τεχνογνωσία και τον σεβασμό απέναντι στον καταναλωτή εξασφαλίζει μέχρι σήμερα τα καλύτερα αποτελέσματα.

Επηρέασε καθόλου η οικονομική κρίση την επιχείρησή σας;

Παρά το γεγονός ότι οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι, εμείς έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με τη βοήθεια της έρευνας και της τεχνολογίας δημιουργούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, οι οποίες μας επιτρέπουν να επιχειρούμε με σεβασμό και ευαισθησία προς την κοινωνία και το περιβάλλον γενικότερα, απαντώντας με τον καλύτερο τρόπο στις προκλήσεις της εποχής μας για βιώσιμη ανάπτυξη.

Απ’ όσο γνωρίζουμε οι κουραμπιέδες Ioakimidis διατίθενται σε πολλές διαφορετικές και λαχταριστές γεύσεις. Πώς προέκυψε ο συνδυασμός υλικών και γεύσεων;

Αρχικά, ξεκινήσαμε το 2001 με τον παραδοσιακό κουραμπιέ, με γεύση αμύγδαλο. Οι αναζητήσεις και το μεράκι μας, μας οδήγησαν να πειραματιστούμε και να εντάξουμε νέους γευστικούς συνδυασμούς, που κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσε να ανακαλύψει μέσα σε ένα κουραμπιέ! Έτσι, εξελίξαμε τον κουραμπιέ και από παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων,
έγινε το αγαπημένο γλυκό της καθημερινότητάς μας.

Εξελίξαμε τον κουραμπιέ και από γλυκό των Χριστουγέννων έγινε το αγαπημένο γλυκό της καθημερινότητάς.

 

Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται, ώστε μια εταιρεία, όπως η δική σας, να διαγράψει ανοδική πορεία;

Η αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι βασικό μας μέλημα, τόσο στις σχέσεις μας με τους καταναλωτές, όσο και με τους συνεργάτες μας. Με αυτόν τον τρόπο, καλλιεργούμε και συντηρούμε ένα κλίμα σεβασμού, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων με γερά θεμέλια. Οι αρχές της υγιούς επιχειρηματικότητας αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο των επιλογών μας, όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι, η δραστηριότητά μας στον χώρο καθοδηγείται και υπαγορεύεται από τους κανόνες διαφάνειας, ηθικής και αξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα να διαγράφει ανοδική πορεία.

Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει την επιχειρηματική σας δραστηριότητα;

Αποφασίζουμε και ενεργούμε με αφοσίωση στους νόμους, με πλήρη εντιμότητα, ήθος και προσήλωση στους κανόνες των αγορών που δραστηριοποιούμαστε, υπηρετώντας πάντοτε το δίκαιο και το σωστό. Με αυτόν τον τρόπο, αισθανόμαστε υπεύθυνοι απέναντι στους καταναλωτές μας, στους εργαζόμενους, στους συνεργάτες και στους προμηθευτές μας, έχοντας πάνω απ’ όλα σεβασμό στις ανάγκες και τις επιθυμίες τους και καταβάλλοντας καθημερινή προσπάθεια, ώστε να είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους.

Να αναμένουμε κι άλλες λαχταριστές εκπλήξεις;

Στόχος μας είναι να σας ξαφνιάζουμε με καινούργια, διαφορετικά και καινοτόμα προϊόντα, όλα δημιουργημένα με τα αγνότερα υλικά και με πολύ αγάπη και φαντασία. Επομένως, βεβαίως και μας περιμένουν πολλές λαχταριστές εκπλήξεις. Εξάλλου το μέλλον μας ανήκει!

Εκτός από τα καταστήματά σας, από πού αλλού μπορεί κανείς να προμηθευτεί τα προϊόντα σας;

Η ανταπόκριση των πελατών μας και η εμπιστοσύνη τους μας έδωσαν τη δύναμη να συνεχίσουμε την προώθηση των προϊόντων μας και έτσι, ο αγαπημένος μας κουραμπιές βρίσκεται πλέον σε πολλά καταστήματα delicatessen, σε αεροδρόμια καθώς και στα περισσότερα από τα νησιά μας. Επίσης, κάνουμε εξαγωγές σε Αγγλία, Γερμανία, Τουρκία και Βουλγαρία.

Store | Ioakimidis Family, Store Manager | Valentina Ioakimidou, Address | 13o km E.O. Kavalas – Xanthis, Contact | +30 2510 316564