Μάθε τα πάντα για τις εκπτώσεις του 2022!

Η περίοδος των εκπτώσεων είναι μια περίοδος όπου το αγοραστικό κοινό έχει τη δυνατότητα να προβεί σε αγορές διαφόρων προϊόντων – από προϊόντα ένδυσης και υπόδησης έως ηλεκτρονικές συσκευές ή οτιδήποτε άλλο, όπου η τιμολόγηση τους είναι σαφώς καλύτερη συγκριτικά με την υπόλοιπη περίοδο του χρόνου όπου δεν έχει εκπτώσεις.

Η δύναμη των εκπτώσεων έχει πολλούς πόλους, οι οποίοι βοηθούν όχι μόνο το αγοραστικό κοινό, αλλά συντελεί στην κίνηση του χρήματος γενικότερα, αλλά και στην ενίσχυση του εμπορικού κλάδου ο οποίος πλήττεται το τελευταίο διάστημα και λόγω της ακρίβειας των πρώτων υλών που συνεπάγεται και σε αυξήσεις των προϊόντων που πουλάνε στα καταστήματα τους, αλλά και λόγω των επιπτώσεων της υγειονομικής επιδημίας του Covid-19.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρονολογικού έτους, έτσι και το 2022, η περίοδος των εκπτώσεων είναι συγκεκριμένη, για να το γνωρίζουν οι καταστηματάρχες αλλά και το αγοραστικό κοινό ώστε να είναι προετοιμασμένοι. Οι ημερομηνίες δεν είναι απόλυτα σταθερές, αλλά μπορούν να έχουν μια απόκλιση 1-2 μέρες μερικές φορές.

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, η περίοδος των εκπτώσεων μέσα στο έτος είναι τέσσερις: 2 χειμερινές και 2 καλοκαιρινές, όπου τα καταστήματα συνήθως είναι ανοιχτά και τις Κυριακές.

Χειμερινές εκπτώσεις

Οι πρώτες χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν πάντα τη δεύτερη Δευτέρα του μήνα Ιανουαρίου και διαρκούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, δηλαδή στις 28 ή 29 Φεβρουαρίου.

Οι δεύτερες χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν συνήθως το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και διαρκούν 10 έως 15 ημέρες.

Χειμερινές εκπτώσεις 2022

Ξεκινούν από Δευτέρα 10 Ιανουαρίου έως Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου και από Τρίτη 1 Νοεμβρίου ως Τρίτη 15 Νοεμβρίου του 2022.

Καλοκαιρινές εκπτώσεις

Οι πρώτες καλοκαιρινές εκπτώσεις αρχίζουν τις πρώτες 10 μέρες του μήνα Μαΐου, ενώ οι δεύτερες εκπτώσεις αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και κρατάνε μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Καλοκαιρινές εκπτώσεις 2022

Ξεκινούν από Κυριακή 1 Μαΐου και τελειώνουν την Τρίτη 10 Μαΐου και από Δευτέρα 11 Ιουλίου έως Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022.

Τι στρατηγική να ακολουθήσετε στις εκπτώσεις

Μπορείτε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους να παρακολουθείτε τα προϊόντα και τους κωδικούς που σας ενδιαφέρουν, ενώ μπορείτε να κάνετε μια έρευνα αγοράς για την ανεύρεση της καλύτερης δυνατής τιμής. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των καταστημάτων σίγουρα θα ευνοήσει σε όλο αυτό, διότι θα υπάρχει μεγάλο εύρος τιμών ανά προϊόν.

Αν επιλέξετε τις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων για τις αγορές σας τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτές ευνοούν την διαθεσιμότητα των προϊόντων. Δυστυχώς η διαθεσιμότητα –τις περισσότερες φορές-μειώνετε με το πέρας των ημερών, γεγονός που βοηθάει στην μείωση αλλά και έλλειψη των αποθεμάτων. Οπότε ζυγίζετε και αποφασίζετε μόνοι σας ποια είναι η καλύτερη δυνατή περίοδος για τις δικές σας αγορές.

Καλές αγορές!