Τέλος των καταλόγων ΙΚΕΑ.

Το 2021 η ΙΚΕΑ ανακοίνωσε ότι ο κατάλογος 2021 θα ήταν και ο τελευταίος, τονίζοντας πως ο κόσμος γίνεται όλο και πιο ψηφιακός. Ο τρόπος προώθησης και πώλησης των προϊόντων έχει αλλάξει πάρα πολύ από την πρώτη κυκλοφορία του καταλόγου το 1951.

Παρόλο που ο κατάλογος IKEA 2022 δεν θα κυκλοφορήσει σε έντυπη, αλλά ούτε και σε ψηφιακή μορφή,  η εταιρία διαβεβαίωσε την ύπαρξη άφθονης νέας  έμπνευσης για τα σπίτια μας από την ΙΚΕΑ τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η εταιρεία τόνισε πως σύντομα θα έχουμε και τις πρώτες εικόνες από την χριστουγεννιάτικη συλλογή ΙΚΕΑ 2021.

Όπως ανακοίνωσε ο Konrad Grüss, Γενικός Διευθυντής της Inter IKEA Systems B.V.: “Για τους πελάτες μας και τους συναδέλφους μας ο κατάλογος ΙΚΕΑ είναι ένα έντυπο που φέρει πολλά συναισθήματα, αναμνήσεις και χαρά. Εδώ και 70 χρόνια είναι ένα από τα πιο μοναδικά και εμβληματικά μας προϊόντα, παρέχοντας έμπνευση σε δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. Το ξεκίνημα ενός νέου κεφαλαίου με τον αγαπημένο μας κατάλογο είναι μια φυσική διαδικασία, καθώς η κατανάλωση μέσων και η συμπεριφορά πελατών έχει αλλάξει. Για να επικοινωνήσουμε διαδραστικά με πολύ περισσότερους, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε έμπνευση με τις λύσεις επίπλων μας, με νέους τρόπους”.