Ο ΕΦΕΤ αποσύρει τριμμένο πιπέρι από την αγορά.

Aκατάλληλο προϊόν προς κατανάλωση εντόπισε στην αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή  Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων της όπου διενήργησε δειγματοληψία σε λευκό πιπέρι και κατόπιν εργαστηριακής εξέτασης του δείγματος ανιχνεύτηκε η παρουσία της αλλεργιογόνου ουσίας σινάπι (μουστάρδα), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Πρόκειται για το προϊόν «πιπέρι λευκό τριμμένο αποξηραμένο» με την  εμπορική ονομασία «Master Chef» σε πλαστική κλειστή συσκευασία 560 γρ, με  αριθμό παρτίδας 01878106317 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 10/2023, το οποίο συσκευάζεται στην Ελλάδα για την ΜΑΡΤ ΚΑΣ και ΚΑΡΥ Α.Ε.Ε., Λ. Κηφισού  98 και Π. Ράλλη, ΤΚ 18233, Αγ. Ι. Ρέντης, από την ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ  Α.Β.Ε. «ΗΛΙΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ», Αγ. Ι. Ρέντη 157 και Αιτωλοακαρνανίας 1, ΤΚ 18541  Πειραιάς.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης  παρτίδας του προϊόντος από την αγορά ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικοί  έλεγχοι.

Όσοι καταναλωτές είναι αλλεργικοί στο σινάπι (μουστάρδα) και έχουν  ήδη προμηθευτεί το προϊόν, καλούνται να μην το καταναλώσουν.