Άδειασαν τα ράφια των σούπερ μάρκετ στην Βρετανία.

Άδεια τα ράφια στη Βρετανία καθώς και σπουδαίες ελλείψεις φαίνονται να δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στα σούπερ μάρκετ λόγω της πανδημίας της covid-19 και του Brexit.

Οι Βρετανικές επιχειρήσεις εδώ και μήνες ήρθαν αντιμέτωπες με προβλήματα ανεφοδιασμού, κάτι που ενδεχομένως να έχει και αντίκτυπο στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Ωστόσο το υπάρχον πρόβλημα δεν περιορίζονται μόνο στη Βρετανία. Η αναταραχή που προκλήθηκε λόγω της πανδημίας προκάλεσε αναταραχή σε όλο τον κόσμο, ωστόσο φαίνεται να είναι ακόμη πιο οξυμένη η κατάσταση στην Βρετανία  λόγω και των επιπτώσεων του Brexit το οποίο περιπλέκει την είσοδο αλλοδαπών εργαζομένων.

Ο υπεύθυνος ενός καταστήματος στο κέντρο του Λονδίνου Σάτιαν Πατέλ δηλώνει: «Είχαμε ήδη αποφασίσει να μειώσουμε τα αποθέματά μας λόγω της covid, όμως τώρα δυσκολευόμαστε να μας παραδώσουν κάποια προϊόντα, διότι απλώς δεν είναι διαθέσιμα. Την προηγούμενη εβδομάδα μου είχε τελειώσει η coca cola. Δεν έχουμε μεγάλα μπουκάλια Evian εδώ και τρεις εβδομάδες», εξηγεί. «Χωρίς προϊόντα δεν υπάρχει εμπόριο. Με άδεια ράφια όπως αυτά κανείς δεν θα μπει στο μαγαζί».