Με θέα τον ουρανό το show της κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2022 του Alexander McQueen.

View Gallery 37 Photos

Στη στέγη ενός δεκαώροφου πάρκινγκ -στα Tobacco Docklands του Ανατολικού Λονδίνου, τοποθέτησε ο Smiljan Radić ένα διάφανο θόλο σε σχήμα βολβού, για τις ανάγκες του show της κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2022 του Alexander McQueen.

Ο σχεδιασμός του εντυπωσιακού διάφανου θόλου που σχεδιάστηκε από τον Χιλιανό αρχιτέκτονα -ο οποίος είναι επί χρόνια συνεργάτης του βρετανικού οίκου, ανακοίνωσε την επιστροφή (μετά την πανδημία του κορωνοϊού) του Alexander McQueen σε show με φυσική παρουσία, σηματοδοτώντας το πρώτο show του στην βρετανική πρωτεύουσα μετά από διάλειμμα 20 ετών.

Για τις ανάγκες της κατασκευής συνεργάστηκε ο Radić στενά με ανθρώπους των εταιρειών ES Global και Gainsbury&Whiting. Η ES Global κατασκεύασε μια θολωτή διάφανη δομή, την οποία στην συνέχεια φούσκωσαν και συγκρατείτο από χαλύβδινα σύρματα για να δίνει την εντύπωση ότι φουσκώνει ανάμεσα από το δίχτυ συρμάτων. Λόγω των επικλινών επιφανειών του πάρκινγκ, ο χώρος όπου θα φιλοξενείτο το show κατασκευάστηκε πάνω σε μια μεγάλη πλατφόρμα, τις οποίας οι πλευρές αφέθηκαν επίτηδες ακάλυπτες για να είναι ορατές οι σκαλωσιές.

Η έξυπνη είσοδος στην φούσκα για την παρακολούθηση του show, είχε τοποθετηθεί στρατηγικά στο πίσω μέρος της στέγης επιτρέποντας στους θεατές να περπατήσουν γύρω από τον χώρο, και να απολαύσουν τις πανοραμικές θέες του περιγράμματος των λονδρέζικων κτηρίων στον ορίζοντα.

Στο εσωτερικό του διάφανου θόλου είχαν τοποθετηθεί δύο σειρές πτυσσόμενων ξύλινων καρεκλών για να δεχθούν το κοινό. Στο κέντρο του χώρου, μια σειρά σκαλοπάτια οδηγούσε κάτω από την πλατφόρμα τα μοντέλα στον χώρο για το ντεφιλέ.

Η πρωτότυπη κατασκευή που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του show, σχεδιάστηκε με τέτοιον τρόπο που να μπορεί εύκολα να αποσυναρμολογηθεί, να μεταφερθεί και μα επαναχρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Την υπογραφή του Radić φέρει επίσης και η κεντρική μπουτίκ του οίκου στην Old Bond Street.

Το show πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου, με επωνυμία «London Skies», αναφορά στους όλο σύννεφα ουρανούς που η Sarah Burton, η διευθύντρια δημιουργικού και η ομάδα του Alexander McQueen μπορούν να δουν από το στούντιο.

Δείτε το show: