Με…νου και ανθρωπιά!

Εδώ και λίγο καιρό ξεκίνησε τη λειτουργία της μια ξεχωριστή επιχείρηση που όμοία της δεν υπάρχει στην πόλη μας και ευχόμαστε να αποτελέσει το παράδειγμα προς μίμηση για πολλές άλλες επιχειρήσεις, και σκοπό έχει την απασχόληση ατόμων με αναπηρία.

Εμπνευστής και ιδρυτής της είναι ο αξιαγάπητος κύριος Δημήτρης Μπόσκος, ο οποίος μάλιστα είναι και ο ίδιος άτομο με αναπηρία, καθότι έχει υποστεί τύφλωση. Παρά την ιδιαιτερότητα αυτή, είναι ένας άνθρωπος με οράματα, με τσαγανό, με πείσμα, με απίστευτη θέληση και δίψα για ζωή που με τη δράση του αλλά και τη φιλοσοφία του κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να αποτελέσει για εμάς ένα φωτεινό παράδειγμα.

Στο κατάστημα υπάρχει οδηγός όδευσης τυφλών, ράμπες αναπηρίας και τουαλέτες Α.Μ.Ε.Α.

Κι έτσι, έλαβε σάρκα και οστά η επιχείρησή του, ονόματι “Με…νου”. Σε κάθε του ενέργεια έβαλε νου και αγάπη προκειμένου να αποδείξει σε όλους, αφενός ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι ικανά και χρήσιμα μέλη της κοινωνίας και αφετέρου να δώσει μια ηχηρή απάντηση στον κοινωνικό ρατσισμό που υφίστανται αυτά τα άτομα μιας και η κοινωνία δεν τα προσφέρει ευκαιρίες, ώστε να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία ως παραγωγικά και δημιουργικά μέλη. Σκοπός της επιχείρησης είναι τα άτομα που εργάζονται εκεί να εκπαιδεύονται από τα μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. προκειμένου να απορροφηθούν στο μέλλον από άλλες επιχειρήσεις στο πλαίσιο μιας αλληλέγγυας συνεργασίας. Το προσωπικό της επιχείρησης πλαισιώνεται από άτομα Α.Μ.Ε.Α., εθελοντές και άτομα που έχουν στο οικογενειακό περιβάλλον τους Α.Μ.Ε.Α. Γι’ αυτό τον λόγο ο χώρος διαθέτει και κάποια στοιχεία τα οποία διευκολύνουν τόσο τα μέλη του προσωπικού κατά τη διάρκεια εργασίας τους όσο και τους θαμώνες σε περίπτωση που είναι Α.Μ.Ε.Α. Έτσι υπάρχει στο κατάστημα οδηγός όδευσης τυφλών, ράμπες αναπηρίας και τουαλέτες Α.Μ.Ε.Α.

Ακόμη, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο καταναλωτής μπορεί να κάνει τις αγορές του για το καθημερινό τραπέζι. Mπορεί να απολαύσει τον καφέ του και κάθε είδους ρόφημα ή να πιει με την παρέα του το κρασί, το τσίπουρο ή την μπύρα του συνοδεία εκλεκτών μεζέδων.

Το “Με..νου” αγαπά και προτιμά τα δραμινά προϊόντα τόσο για την άριστη ποιότητά τους όσο και για την επιθυμία του να στηρίξει την τοπική οικονομία και τους ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας. Ο κύριος Δημήτρης Μπόσκος έχει συνάψει συνεργασία με σπουδαίες επιχειρήσεις και πολλούς γυναικείους συνεταιρισμούς.

Μάλιστα, στο “Με..νου” έχουν διεξαχθεί διάφορες δράσεις όπως το “Μενού στα τυφλά” την Παγκόσμια Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού και πρόσφατα ένας διαγωνισμός μαγειρικής με δύο πενταμελείς επιτροπές A.M.E.A., μία για τα αλμυρά και μία για τα γλυκά πιάτα. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν ανέλπιστα μεγάλη και φυσικά αναμένονται και πολλές άλλες δράσεις και εκπλήξεις.

Με την ρηξικέλευθη ιδέα του αλλά και με την απόφαση υλοποίησής της, ο κύριος Δημήτρης μας διδάσκει τι πάει να πει δύναμη της θέλησης, αγάπη για τη ζωή, ανθρωπιά, ισότητα και ενσυναίσθηση, δίνοντας τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να ενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία, να κοινωνικοποιηθούν και να αποδείξουν ότι μπορούν να καταφέρουν πολλά, αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία!

Store | Με…Νου, Address | 1ης Ιουλίου & Δημοκρίτου 1, Contact | 699 227 0141