Βασίλης Κοφαντίδης. Όταν η σχεδίαση και κατασκευή επίπλου στοχεύει στο ύψιστο σημείο!

Ένα όμορφο απόγευμα Τετάρτης, επισκέφθηκα την έκθεση επίπλου
Il piu alto που βρίσκεται επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου 18, στη Νέα Στενήμαχο. Εκεί με υποδέχθηκε ο ιδιοκτήτης της, Βασίλης Κοφαντίδης, ένας άνθρωπος απλός, συγκροτημένος, χαμογελαστός, με αισιόδοξο πνεύμα και θετική αύρα που σε κερδίζει εξ αρχής με το γνήσιο του χαρακτήρα του. Στη συνέντευξη που μου παραχώρησε μιλούσε με αγάπη και πάθος για τη δουλειά του, στοιχεία τα οποία αναδεικνύονται ξεκάθαρα, παρατηρώντας κανείς τα επίπλα που σχεδιάζει και κατασκευάζει. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, το γεγονός ότι έχει καταξιωθεί στο χώρο του επίπλου!

Βασίλη, πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τη σχεδίαση και κατασκευή επίπλου;

Η επιχείρηση που διατηρώ από το 2000 είναι οικογενειακή. Από μικρό παιδί μεγάλωσα μέσα σε αυτόν τον χώρο, αλλά δεν ήταν πρωταρχικός μου στόχος να ασχοληθώ με αυτό το επάγγελμα. Αρχικά σπούδασα οικονομικά, όμως η ζωή τα έφερε έτσι, ώστε να αναγκαστώ να αναλάβω την οικογενειακή επιχείρηση για βιοποριστικούς λόγους.

Όταν κάνεις κάτι με αγάπη, μεράκι και επαγγελματική συνείδηση ο κόπος μετριάζεται.

Το γεγονός ότι πέρα από την κατασκευή αναλαμβάνεις και τη σχεδίαση επίπλου που το αποδίδεις;

Το γεγονός ότι από παιδί είχα κλίση στη ζωγραφική μου έδωσε το έναυσμα να σχεδιάζω. Επίσης, ένα ακόμη στοιχείο που βοήθησε στο σχέδιο επίπλων είναι και η αγάπη μου για τα μαθηματικά.
Πώς θα χαρακτήριζες το ποιόν της δουλειάς σου;
Πρόκειται για μια δουλειά αρκετά απαιτητική, καθώς είναι πολλά τα βάρη και πολύωρη η εργασία, χρειάζεται πνευματικός (σχεδίαση) και σωματικός μόχθος (κατασκευή), αλλά όταν κάνεις κάτι με αγάπη, μεράκι και επαγγελματική συνείδηση ο κόπος μετριάζεται και η ικανοποίηση του κόσμου σου δίνει εσωτερική πληρότητα.

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που παρέχονται μέσω της επιχείρησης;

Σε εμάς θα βρείτε κάθε είδους έπιπλα, όλα χειροποίητα και κατόπιν παραγγελίας, με αγαπημένο έπιπλο, το έπιπλο κουζίνας. Η σύλληψη της ιδέας, ο σχεδιασμός, η κατασκευή, η τροφοδοσία και η τοποθέτηση ξεκινούν και τελειώνουν από εμάς. Στο κατάστημά μας θα βρείτε οτιδήποτε αφορά τον εσωτερικό χώρο (αναλώσιμα, εξαρτήματα, αξεσουάρ επίπλων) αλλά και τον εξωτερικό (κιόσκι, πέργκολα, περίφραξη, δάπεδα deck).

Με αγαπημένο λοιπόν, το έπιπλο κουζίνας, με ποιο κριτήριο σχεδιάζεις κουζίνες;

Σχεδιάζω κουζίνες με κριτήριο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Ο χώρος της κουζίνας είναι χώρος συνάντησης για την οικογένεια και παράλληλα χώρος εργασίας γι’ αυτόν που παρασκευάζει τα γεύματα. Έτσι, πρέπει να λειτουργεί σε πολλά επίπεδα. Εμείς είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε με προσοχή και να σας παρουσιάσουμε μια πρόταση ειδικά για τις δικές σας ανάγκες.

Γιατί να επιλέξει κανείς μια κουζίνα σχεδιασμένη αποκλειστικά γι’ αυτόν και όχι κάτι έτοιμο;

Ο κάθε χώρος έχει τις ανάγκες του και οι έτοιμες λύσεις δεν ανταποκρίνονται πάντα σε αυτές. Εμείς μελετάμε αναλυτικά την κουζίνα σας και φροντίζουμε η σχεδίαση να ταιριάζει στην αισθητική και στις απαιτήσεις σας. Μια σωστή σχεδίαση είναι το πρώτο αλλά σημαντικότατο βήμα.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε;

Χρησιμοποιούμε άριστες πρώτες ύλες από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και έχουμε αυστηρούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της παραγωγής, ώστε να εξασφαλίζουμε την ποιότητα του τελικού προϊόντος. Ακόμη, ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις νέες τάσεις στο χώρο του design, ώστε οι προτάσεις μας και να ξεχωρίζουν αλλά και να αντέχουν στο χρόνο.

Τι υλικά δουλεύετε κυρίως;

Η πρώτη ύλη είναι το ατόφιο μασίφ ξύλο. Από εκεί και πέρα χρησιμοποιούμε υποπροϊόντα ξύλου, όπως μοριοσανίδα, mdf, μελαμίνη. Η κρίση μάς οδήγησε να χρησιμοποιούμε έτοιμα υλικά και να προσπερνάμε κάποια στάδια στη διαδικασία παραγωγής. Παρόλα αυτά τα υλικά που χρησιμοποιούμε όπως και οι βαφές είναι οικολογικά, ευρωπαϊκών προδιαγραφών και φιλικά στην υγεία μας.

Και τι γίνεται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών;

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, αναλαμβάνουμε την τοποθέτηση στο χώρο σας με ταχύτητα και συνέπεια. Η συνεργασία μας όμως δεν τελειώνει εδώ. Είμαστε πάντα δίπλα σας με υπεύθυνο service, νέες προτάσεις για προσθήκες ή ανανέωση και γενικά ό,τι άλλο είναι απαραίτητο για την κάλυψη των αναγκών σας.

Επιλογικά, ποια είναι η φιλοσοφία της επιχείρησής σας;

Στόχος μας είναι ο πελάτης να μένει ικανοποιημένος, να αναπτύσσονται σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ μας, να υπάρχει αγάπη, σεβασμός, συνέπεια, υπευθυνότητα και ασυναγώνιστη ποιότητα στα έπιπλά μας.

Store | Il Piu Alto, Address | Αγ. Κωνσταντίνου 18, Contact | 694 424 5371